Ponta: Intentia Budapestei de a ridica un gard la granita scoate Ungaria in afara Europei

0
9

Conflictul diplomatic dintre premierul Victor Ponta si oficialii ungari continua. Dupa ce a criticat deciziile Budapestei in criza migrantilor, spunand ca ungurii “ii trateaza (pe refugiati – n.r.) cu bata si cu inseriatul”, acum premierul roman are o noua reactie.

 

Dupa ce oficialii maghiari au anuntat intentia de a ridica un zid si la granita cu Romania, dupa cel de la frontiera cu Serbia, in incercarea de a impiedica fluxul de migranti, seful Executivului roman critica decizia:

 

Dacă Ungaria își face gard de jur împrejur nu rezolvă nimic. Nu fac decât să arunce problema refugiaților dintr-o parte în alta. Faptul că Ungaria își face gard denotă un mod de gândire care scoate Ungaria în afara Europei. Noi suntem mai europeni decât ei”, a scris Ponta, marti seara, pe Facebook.

 

Asta dupa ce, cu doar cateva ore inainte, premierul posta un alt mesaj in context:

 

Ca mulți alți lideri politici europeni am datoria să atrag atenția și să sancționez comportamentul constant al unor oficiali guvernamentali de cel mai înalt nivel din Ungaria. Aceștia sunt o rușine pentru cultura și valorile Uniunii Europene; și în atitudinile antisemite, și în ceea ce privește tratamentul minorităților de toate tipurile, și acum în timpul crizei refugiaților!

 

Sârmă ghimpată, legi agresive, închisori și brutalitate cu siguranță nu vor rezolva problema – doar vor arăta că în Ungaria, în inima Europei, sunt decidenți politici cu nimic mai buni decât cei din Siria, Libia sau alte țări din care fug respectivii refugiați!

 

Cred în solidaritate, în soluții raționale și sustenabile și mai ales în superioritatea valorilor europene – ce vedem în ultimele zile în Ungaria este în totală contradicție tocmai cu aceste obiective și valori!”, a transmis Victor Ponta.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!