Ponta: Ma intreb daca nu cumva Iohannis a facut presiuni sa fiu trimis in judecata

0
17

Premierul Victor Ponta a sugerat joi seara că e posibil ca președintele Iohannis sa fi făcut presiuni pentru trimiterea sa în judecată. Dan Mihalache, consilier prezidential, l-a sfatuit pe Victor Ponta sa nu mai foloseasca formule vagi si sa se adreseze Inspectiei Judiciare daca are vreo problema.

 

"Eu mă întreb dacă nu cumva Klaus Iohannis a făcut presiuni ca să fiu trimis în judecată. Că deja aceste declaraţii mi se par anormale din partea preşedintelui României", a declarat premierul Victor Ponta, la România TV.

 

Klaus Iohannis a declarat miercuri că ar fi un lucru bun ca moţiunea de cenzură să treacă, pentru că trimiterea lui Ponta în judecată pune România într-o situaţie unică în România.

 

Când a fost întrebat ce fel de presiuni ar fi putut să facă preşedintele Iohannis, Ponta a răspuns că acesta "are motivele sale"."Nu ştiu, dar dacă e aşa de bucuros, bănuiesc că are motivele sale sau cunoştinţele sale", a mai declarat prim-ministrul.

 

“Nu imi place cand votam cu Ungaria și impotriva europenilor”

 

Ponta și-a continuat atacul împotriva șefului statului criticându-l pentru modul în care a negociat votul din Consiliul JAI pe problema refugiaților. "Ati vazut ce puternic e dl Iohannis, a batut cu pumnul in masa si a ramas ca europenii. Romania trebuia sa faca la fel ca Polonia, sa isi spuna punctul de vedere si sa ne intelegem obligatiile", a spus primul ministru, intr-o interventie telefonica la Romania TV, citat de Hotnews.

 

In atacul sau la adresa lui Iohannis, Ponta a spus ca "nu imi place cand votam alaturi de Ungaria impotriva europenilor". Dar singurul loc in care Romania a votat alaturi de Ungaria este Consiliul JAI, unde Romania a fost reprezentata de Gabriel Oprea, vicepremierul pentru securitate nationala.

 

Dupa aceste decizii la nivel european, "tot guvernul trebuie sa ramana la partea de munca, noi suntem cu munca, restul sunt cu mapa", a continuat Ponta.

 

Acesta a precizat ca autoritatile romanesti stiau de la bun inceput ca vor pierde la un vot privind distribuirea refugiatilor: "Stiam clar si ca vom pierde la vot, si care era pozitia Germaniei, a Poloniei" dar a fost "o decizie pe care ne-am asumat-o cu totii"."Problema e de a negocia in cadrul UE. Daca esti contra sau ramai pe dinafara nu e o tactica castigatoare in UE", a spus acesta.

 

Acum, "guvernul o sa trebuiasca sa implementeze ce s-a decis la JAI si la Consiliul European" iar acest lucru "nu o sa fie usor, dar o sa ne facem treaba", a adaugat premierul, mentionand ca Romania trebuie sa incerce "pe cat posibil" sa ramana "in spiritul european", in conditiile in care in zona exista "o situatie complicata" si avem un "vecin mai turbulent", o referire la Ungaria.

 

Dan Mihalache: Domnul Ponta se poate adresa Inspectiei Judiciare

 

 Consilierul prezidențial Dan Mihalache a declarat joi seara, după ce Victor Ponta s-a întrebat dacă nu cumva președinrele a făcut presiuni pentru arestarea sa,  că Administrația Prezidențială nu dorește să facă "ping-pong cu mingi de proastă factură".

 

"Ponta are un anumit stil. Victor Ponta este în nota obișnuită a declarațiilor pe care le face crezând că este foarte inteligent dacă le ascunde sub formule vagi. Noi, la nivelul Administrației Prezidențiale, nu dorim să facem ping-pong cu mingi de proastă factură, pentru că acum avem treabă. Dacă dl Ponta are vreo apăsare foarte mare și o suspiciune, cum spune, cu privire la independența justiției, se poate adresa Inspecției Judiciare, oricum are experiență consolidată", a spus Mihalache cu privire la declarația premierului Victor Ponta referitoare la președintele Klaus Iohannis.

 

Dan Mihalache, șef al Cancelariei Prezidențiale, face parte din delegația care îl însoțește pe șeful statului în vizita oficială din SUA.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!