Portret de vicepremier in Republica Donetk: fost sef KGB, urmarit pentru delapidare

0
4

Autoproclamata “Republica Populara Donetk” are un nou “vicepremier”, in persoana fostului sef al serviciilor de securitate din Transnistria, Vladimir Antiufeev, urmarit penal la Tiraspol pentru delapidare de fonduri, conform Romania Libera.

Cetăţean rus, Vladimir Antiufeev a fost demis de la conducerea serviciilor de securitate transnistrene de liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, în 2012. El s-a refugiat în Rusia după ce autorităţile separatiste de la Tiraspol au deschis pe numele său un dosar penal pentru delapidare de fonduri.

Numirea lui Vladimir Antiufeev a fost anunţată într-o conferinţă de presă de Aleksandr Borodai, "premierul" separatist de la Doneţk, potrivit Wall Street Journal. Aleksandr Borodai a precizat că Vladimir Antiufeev se va ocupa de securitate, justiţie şi afaceri interne.

Mai multe persoane cu legături în regiunea separatistă Transnistria deţin poziţii cheie în regiuni din Ucraina, în urma ofensivei declanşate de separatiştii proruşi din est. Astfel, liderul separatiştilor din Doneţk, Igor Strelkov, care, potrivit presei, ar fi fost ofiţer al serviciilor militare ruse, a dezvăluit că a luptat în conflictul din Transnistria. Strelkov şi "premierul" Aleksandr Borodai au jucat un rol decisiv în anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, iar în prezent conduc operaţiunile militare desfăşurate la Doneţk, în estul Ucrainei. În plus, premierul din Crimeea, Serghei Aksionov, este orginar din Republica Moldova.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!