Portrete în dialog cu Marius Constantinescu și Viorica Cortez

0
9

2015-10-01

Librăria Humanitas Cișmigiu lansează joi, 1 octombrie, ora 19,00, cartea lui Marius Constantinescu ”Cortez”. Vor fi prezenți autorul și subiectul cărții, mezzosoprana Viorica Cortez, într-un eveniment intitulat ”Portrete în dialog”. 

Viroica Cortez este laureată a Marelui Premiu al Concursul Internațional de Canto din Toulouse (1964),  Marelui Premiu special "Kathleen Ferrier" din t’Hertogenbosch (Olanda, 1965) și a Premiului I cu medalie de aur al Concursului Internațional de Muzică „George Enescu” din București (1967). După premiul obținut la Toulouse, a obținut un contract în Franța pentru rolul principal din opera "Samson și Dalila" de Camille Saint-Saëns.

Celebra solistă este stabilită în Franța încă din 1971, de atunci fiind interzisă pe scenele din România până la Revoluția din 1989. A primit cetățenie franceză, dar nu a renunțat nici la  cetățenia română.

Mezzosoprana Viorica Cortez este prezentă ca invitată de onoare a celei de-a XIV-a ediții a Sibiu Opera Festival, ce se desfășoară în perioada 20 septembrie – 4 octombrie, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!