Președintele Ucrainei Petro POROSENKO a efectuat o vizită la SLAVIANSK. Poroșenko intenționează să viziteze si regiunile LUGANSK și DONETK

0
6

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a efectuat o vizită marți la Slaviansk – bastion al separatiștilor proruși, care a fost ocupat la sfârșitul săptămânii trecute de armata ucraineană – afirmând că intenționează în curând să viziteze Lugansk și Donețk, două centre regionale care se mai află încă în mâinile insurgenților înarmați din estul prorus al Ucrainei. Potrivit site-ului web al președinției de la Kiev, 'Poroșenko a declarat că este dispus la negocieri cu privire la viitorul Donbasului cu toți cei care reprezintă în mod real populația regiunii și sunt pregătiți pentru un dialog politic', informează agenția de presă Unian, citata de Agerpres.

 

Șeful statului a subliniat că are de gând să aibă întâlniri cu 'adevărații stăpâni ai Donbasului' — locuitorii acestei regiuni. În plus, președintele ucrainean a menționat că este dispus să angajeze un dialog cu reprezentanții adevărați ai regiunilor din Est, precum și cu acei separatiști care au depus armele.

 

CITITI SIUCRAINA prezinta Consiliului Europei un proiect de REFORMA CONSTITUTIONALA, prin care extinde puterea autoritatilor LOCALE si REGIONALE

 

Pledând pentru extinderea formatului acestor convorbiri, președintele ucrainean a mai spus că 'discuțiile trebuie să fie reînnoite cu adevărații stăpâni ai Donbasului: metalurgiști și mineri, cei care reprezintă astăzi cea mai mare putere, dar care au fost reduși la tăcere prin forța armelor'.

 

Serviciul de presă al administrației de stat a regiunii Donețk a indicat că președintele 'a vorbit cu oamenii și i-a asigurat că autoritățile fac tot posibilul pentru a accelera reinstalarea vieții pe un făgaș normal în oraș'.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, armata ucraineană a ocupat Slavianskul, de unde aproximativ 2.000 de insurgenți înarmați s-a retras spre Donețk și Lugansk, în fața ofensivei guvernamentale.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!