Premierul francez: Ne aflam in razboi contra terorismului

0
7

"Franta se afla in razboi contra terorismului”, a declarat joi premierul francez Manuel Valls. Declaratia vine la o zi dupa atacul terorist asupra redactiei publicatiei satirice “Charlie Hebdo”, potrivit Hotnews.

La randul sau, ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a declarat pentru postul Europe 1 ca Franta se confrunta cu un nou tip de terorism, fiind vorba despre un fenomen de amploare. Astfel, potrivit oficialului francez, daca inainte grupuri mici de teroristi veneau in Franta unde organizau atentate si apoi plecau, la ora actuala numeroase persoane pleaca din Franta in strainatate unde se antreneaza iar apoi revin in tara pentru a efectua astfel de acte.

"Franta se afla in razboi contra terorismului. Insa daca ea este atacata, nu este pentru ca se afla in razboi cu strainatatea ci pentru ca este Franta, iar ea reprezinta libertatea", a declarat premierul Manuel Valls.

"Trebuie sa le spunem adevarul francezilor: ne confruntam cu un risc exceptional, unde violenta poate sa erupa instant. Ansamblul administratiilor de stat, in legatura cu alte tari europene, sunt mobilizate pentru a asigura securitatea Frantei", sustine ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Potrivit ministrului de Interne, pe intreg teritoriul Frantei sunt mobilizati la aceasta ora 88.000 de politisti.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!