Premierul israelian anunta intensificarea ofensivei împotriva Hamas, în Gaza

0
4

Israelul isi va intensifica ofensiva inceputa in urma cu o saptamana impotriva miscarii Hamas din Gaza, sustine premierul Benjamin Netanyahu, dupa ce gruparea islamista a continuat tirul de rachete asupra Israelului si a refuzat propunerea egipteana de incetare a focului, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Ar fi fost de preferat ca acest lucru să fie rezolvat pe cale diplomatică, iar asta este ceea ce am încercat să facem când am acceptat propunerea Egiptului privind un armistițiu, însă Hamas nu ne lasă altă opțiune decât să extindem și să intensificăm campania împotriva sa", a precizat Netanyahu într-o declarație televizată.

Pe de altă parte, armata israeliană a anunțat că un civil israelian a fost ucis marți în pasajul Erez dintre Israel și Gaza de un tir de rachetă, devenind prima victimă din Israel în opt zile de conflict între statul israelian și Hamas, conform sursei citate.

"Civilul israelian rănit în trecerea Erez a decedat din cauza rănilor", a anunțat armata, precizând că acest bărbat în vârstă de 38 de ani venise să distribuie hrană soldaților postați la Erez.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!