Premierul Moldovei, absolvent de facultate fara BAC

0
57

Jurnalistii de la Ziarul de Garda au dezvaluit ca Chiril Gaburici, premierul Republicii Moldova, nu are examen de bacalaureat, desi detine o diploma de licenta. Premierul a recunoscut ca nu are BAC dar a afirmat ca totul este legal in parcursul sau academic deoarece la momentul respectiv diploma de Bac nu era obligatorie, relateaza ziare.com


Chiril Gaburici a ratat examenul de bacalaureat in 1995, dar in 2004 (la 28 de ani), a absolvit la "fara frecventa" Universitatea Slavona din R. Moldova. Institutia primise in 2003 acreditarea de la Ministerul Educatiei si abia in 2007 licenta.
 

Contactat de Ziarul de Garda, Chiril Gaburici a recunoscut ca nu are diploma de bacalaureat."In perioada in care am fost inscris la facultate, examenele de bacalaureat nu erau obligatorii pentru a fi admis in institutiile de invatamant superior. Mai mult ca atat, cea mai mare parte a candidatilor era admisa la studii in baza atestatului si a examenelor de admitere", a explicat premierul Republicii Moldova.
 

In plus, acesta a precizat ca a fost admis la Academia de Studii Economice din Moldova in anul 1995 si s-a transferat la Universitatea Slavona in anul 1998. Intrebat de ce a ales sa se transfere la o institutie nelicentiata de Ministerul Educatiei, Chiril Gaburici a explicat: "am ales acea institutie de invatamant pentru ca a corespuns cerintelor si posibilitatilor pe care le aveam la acel moment".
 

Ministerul Educatiei a explicat pentru Ziarul de Garda ca Universitatea Slavona a fost fondata si inregistrata in anul 1997, iar ministerul a eliberat in acelasi an o autorizatie provizorie de functionare. Abia in 2007 Universitatea Slavona a obtinut licenta.

Ministerul a precizat ca "acreditarea institutiilor de invatamant in Republica Moldova a demarat in anul 2001. Toate actele de studii eliberate anterior atat de catre institutiile de invatamant superior de stat, cat si de cele private sunt recunoscute ca fiind valabile". 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!