Premierul Ponta a depus la DNA documente legate de dosarul sau

0
12

Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, a mers astazi la DNA pentru a depune niste documente legate de dosarul sau. Vizita premierului la DNA a durat in jur de 10 minute, procurorul care ancheteaza cazul sau neavand timp sa il primeasca.

 

Premierul a precizat ca a venit pentru a vorbi cu procurorul. Seful Executivului s-ar fi prezentat din proprie initiativa, fara a fi chemat la audieri, conform ziare.com

Victor Ponta a spus ca a venit pentru a depune "un document foarte important". Prim-ministrul a iesit din sediul DNA dupa doar cateva minute, subliniind ca a depus documente ce contin o decizie a Curtii Europene de Justitie, privind prestarea de servicii pentru cabinete de avocatura, astfel incat un avocat poate fi platit chiar daca nu a prestat servicii.
 

"Din punctul de vedere al Curtii de Justitie a Uniunii Europene, nu avem un caz aici. Nu a avut timp sa ma primeasca acum (procurorul – n.red.), probabil ca va studia documentul si dupa ce il studiaza ma cheama. Speram sa si vorbesc cu procurorul, sa ii explicam. Dar neavand timp, o sa vin cu alta ocazie", le-a spus Ponta jurnalistilor.

 

Ponta este cercetat de DNA în dosarul "Rovinari-Turceni" pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, la data faptelor avocat, iar Dan Șova pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

  

Potrivit DNA, în cazul lui Victor Ponta prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală se ridică la suma de 51.300 lei, pentru recuperarea acestei sume fiind pus sechestru pe un apartament al premierului.

 

Procurorii susțin că acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA 'Șova și Asociații', reprezentată de Dan Șova, cu ajutorul lui Victor Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat 'Ponta Victor-Viorel'.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!