Premierul Ponta l-ar fi demis din greseala pe unul dintre adjunctii de la Antifrauda Fiscala

0
7

 

Valeriu Alexandru Gâlă, unul dintre adjuncții de la Direcția Generală Antifraudă Fiscal, a fost demis săptămâna trecută, pentru a fi numită altă persoană în locul său. După numai o zi, a fost eliberat un alt adjunct și readus Gâlă, pentru “creșterea eficienței structurii”. DGA susține că demiterea acestuia a fost  o “eroare materială” reparată prin reangajare.

 

Premierul Victor Ponta a semnat pe 21 ianuarie, la propunerea Ministerului Finanțelor, eliberarea lui Valeriu Gâlă din funcția de inspector general adjunct antifraudă, pentru a-l numi în locul acestuia, în aceeași zi, pe Marius Stănilă.

 

 

Pe 22 ianuarie, Gâlă era reangajat, iar pentru a se păstra schema de trei inspectori adjuncți a fost eliberat din funcție colegul său Aurelian Constantinescu.

 

Reangajat pentru "creșterea eficienței" DGAF

La reangajare, după mai puțin de 24 de ore de la demitere, ANAF anunța că Valeriu Alexandru Gâlă a fost numit în funcție, prin decizie a prim-ministrului României,  “pentru consolidarea organizaţională şi creşterea eficienţei activităţii specifice a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală”.

Gâlă era adjunct încă de la înființarea celebrei structuri, în 2013, și ar fi trebuit să dea concurs pe post, precum toți ceilalți șefi ai DGA, până la sfârșitul acelui an. Lucru care nu s-a întâmplat încă.

Biroul de presă al DGAF a explicat pentru Revista 22 că Gâlă a fost eliberat și renumit, în aceeași zi, tot pe postul de adjunct, dar cu alte atribuții.

Ulterior, după ce au constatat că cele două acte au fost semnate în zile diferite, DGAF ne-a răspuns în scris: “Eliberarea din funcţie a domnului Valeriu Gâlă, inspector şef adjunct al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), s-a produs dintr-o eroare materială, care a fost îndreptată prin Decizia de numire în funcţie nr. 45 din data de 22.01.2015 publicată in Moniorul Oficial nr. 55/22.01.2015.”

 

DGAF, înființată în august 2013, și-a schimbat până acum de două ori structura (în august și decembrie 2014), prin Ordin al președintelui ANAF, Gelu Ștefan Diaconu.

Direcția se ocupă cu prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor de evaziune fiscală şi fraudă fiscală şi vamală. Inspectorii DGAF au inclusiv competenţe de cercetare penală, sub îndrumarea procurorilor de pe lângă Tribunal şi a celor din Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!