Premierul Victor Ponta ii raspunde presedintelui Iohannis: Programul nostru este CEA MAI BUNA VARIANTA pentru Romania

0
6

“Guvernul pe care il conduc este social-liberal”, a declarat vineri premierul Victor Ponta, ca raspuns la declaratia presedintelui Iohannis potrivit careia isi doreste un guvern PNL. Seful Executivului considera ca, desi este un partid de stanga, PSD trebuie sa fie in acelasi timp si “un partid de centru, pro business”.

"PSD trebuie să aibă grijă de electoratul tradiţional, dar trebuie să fie totodată un partid de centru, pro business, pro oameni tineri. Guvernul pe care îl conduc este un guvern social-liberal şi a îndeplinit programul USL în proporţie de 80%. Cred că pentru 2015 şi 2016 programul nostru este cea mai bună variantă pentru România", a scris Ponta pe Facebook.
 

Iohannis vrea guvern PNL

“PNL isi doreste sa ajunga la guvernare”, a declarat joi seara presedintele Klaus Iohannis. Invitat in emisiunea “Jocuri de putere”, la Realitatea TV, seful statului a abordat mai multe subiecte, precum politica externa, lupta anticoruptie, criza din Ucraina si viitorul politic al tarii. Iohannis si-a exprimat si optiunea cu privire la premierul desemnat pentru viitoare guvernare PNL: “Optiunea mea este Catalin Predoiu”, a spus presedintele.

Iohannis si-a exprimat dorinta de a lucra cu un alt Executiv, guvernul PSD condus de Victor Ponta nu ii este util in incercarea de a pune in practica “programul meu pentru o Romanie puternica in urmatorii zece ani”.

Acest Guvern a fost aici cand am devenit presedinte. Nici nu i-am ales, nici nu ii resping institutional, pentru ca nu este treaba presedintelui sa ii respinga. Dar cu acest Guvern nu vad cum sa pun in practica programul meu pentru o Romanie puternica in urmatorii 10 ani”, a spus Iohannis.

Seful statului a continuat: “Am spus ca dupa alegeri vor aparea miscari in Parlament, se formeaza noi grupuri. Acest lucru se intampla. Nu dirijez eu acest lucru, dar sunt miscari in Parlament. E posibil sa se schimbe majoritatea. Opozitia vine cu o motiune de cenzura si schimba Guvernul. Asa functioneaza democratia”.

CITESTE SI:

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!