Premierul Victor Ponta: Romania nu mai are nevoie de bani de la FMI si CE

0
10

Premierul Ponta a declarat recent ca Romania nu mai are datorii la FMI si nu mai are nevoie de bani de la institutiile financiare internationale. Premierul a mai precizat ca in curand va fi luata o decizie politica in acest sens.

 

"Anul acesta terminam si nu mai avem absolut niciun dolar datorie la FMI. Guvernul impreuna cu liderii politici vom discuta despre oportunitatea si conditiile incheierii unui nou acord cu institutiile financiare internationale. Romania nu are nevoie de niciun dolar si niciun euro imprumut de la Fondul Monetar International si Comisia Europeana, dar acorduri cu institutiile internationale, intr-o perioada framantata pentru regiune si pentru Europa, eu, personal, cred ca sunt un lucru bun, insa decizia va fi luata la nivel politic", a declarat Victor Ponta la inceputul sedintei de guvern de miercuri, conform Hotnews.

 

Prim-ministrul declarase acum cateva zile că, din declarațiile publice făcute de reprezentanții coaliției, reiese că ar putea fi încheiat un acord de tip preventiv. "Anul ăsta am plătit ultimii bani din împrumutul făcut de Băsescu și Boc. (…) Am terminat. Nu mai avem datorii la FMI. Eventual, facem un acord preventiv, dar bani nu mai luăm", a declarat Ponta la Antena 3.

 

Victor Ponta a afirmat de asemenea că un acord cu FMI, BM și CE are efecte pozitive și preciza că decizia semnării unui nou astfel de document trebuie să aparțină principalilor decidenți politici.

 

Actualul acord cu instituțiile financiare internaționale expiră la finalul acestei luni.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!