Presa RUSA: ROMANIA se retrage din AFGANISTAN pentru a se pregati de RAZBOI cu RUSIA

0
4

O publicatie rusa a titrat ca "Romania se retrage din Afganistan si se pregateste de razboi cu Rusia", vorbind in continuarea articolului despre vizita premierului Victor Ponta in Kandahar, cu ocazia inceperii retragerii militarilor romani din Afganistan. Informatia legata de razboi apare doar in titlul materialului de presa, publicatia Regnum relatand in continuare despre ceremonia de duminica de la baza romaneasca din Kandahar, care a fost atacata cu rachete in timpul vizitei premierului si a altori oficiali romani, relateaza ziare.com

Citand Agerpres, publicatia rusa precizeaza ca evenimentul a marcat inceperea procedurii de retragere a trupelor romane din Afganistan, la ceremonie participand Victor Ponta, ministrul Apararii Mircea Dusa, vicepremierul Gabriel Oprea si Insarcinatul cu Afaceri din cadrul Ambasadei SUA in Romania, Duane Butcher.
 

Jurnalistii rusi precizeaza ca, potrivit premierului Ponta, soldatii romani vor pleca din Afganistan in mai multe faze, in urmatoarele 12 luni.

 

CITITI SIBaza romaneasca din Afganistan, ATACATA cu RACHETE. Premierul Ponta si ministrii, adapostiti in BUNCAR


De asemenea, ei mai scriu ca Duane Butcher a multumit Romaniei pentru "o misiune bine indeplinita", relatand si despre incidentul in care baza a fost atacata cu rachete in timpul vizitei oficiale. Nicio persoana nu a fost ranita, participantii la ceremonie fiind adapostiti intr-un buncar.

Regnum aminteste, in finalul articolului, ca in Afganistan se afla aproximativ 2.000 de trupe din Romania si ca, in timpul operatiunilor, au fost ucisi 23 de militari romani. 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!