Presedintele Băsescu si premierul Ponta, pe aceeasi lungime de unda: Ne-am înţeles pe acelaşi nume şi acelaşi portofoliu de comisar european

0
6

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca s-a inteles cu premierul Victor Ponta in privinta numelui si portofoliului de comisar european, respectiv cel al Agriculturii. Seful statului a precizat, totodata, ca incearca sa obtina pentru Romania un post de vicepresedinte al Comisiei Europene, conform Digi 24.

Preşedintele Basesc a declarat că nominalizarea comisarului european este o problemă pe care a stabilit-o împreună cu premierul Victor Ponta.

E o problemă pe care am stabilit-o cu premierul. Avem acelaşi punct de vedere. Premierul trebuie să aibă grijă prin Ministerul de Externe să se facă toate demersurile către ministerele de externe ale statelor membre, iar eu am obligaţia să susţin aceste lucru în discuţiile cu viitorul preşedinte al Comisiei şi în Consiliul European, a afirmat Traian Băsescu.

Şeful statului a spus în continuare că România doreşte să menţină portofoliul agriculturii, deţinut în prezent de Dacian Cioloş.

Ne-am înţeles pe acelaşi nume şi acelaşi portofoliu. Vrem să menţinem portofoliul agriculturii, care este un portofoliu extrem de important”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a adăugat că doreşte să încerce să obţină pentru România un post de vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Aş spune, cel puţin din punctul meu de vedere, că ar trebui să încerc ca portofoliul deţinut de România să fie nu numai cel al agriculturii, dar să fie şi un post de vicepreşedinte al Comisiei. De ce nu?”, a declarat seful statului.

Preşedintele a menţionat şi că nu ştie de ce premierul Victor Ponta a spus că nu va susţine propunerea de comisar european făcută de el.

Premierul Victor Ponta a mers, miercuri, la Curtea Constituţională pentru a-şi susţine punctul de vedere în cazul sesizării privind conflictul juridic de natură constituţională dintre Executiv şi Preşedinţie, referitor la reprezentarea României la Consiliul European din iunie.

"Eu, înainte de a propune comisarul european, voi merge în Parlament. Dacă preşedintele merge şi propune la Consiliul European să luăm portofoliul X pentru Ion Ionescu, eu nu o să implementez acea decizie, că nu îmi este opozabilă. Deci, dacă eu sunt cel care trebuie să desemnez comisarul, mi se pare normal să fiu cel care participă la negocieri, că altfel negociază preşedintele ceva ce trebuie să fac eu, ceea ce sigur că nu funcţionează", a spus Ponta la plecarea de la Curtea Constitutionala.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu unanimitate, că nu există un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Preşedinţie, referitor la reprezentarea României la Consiliul European din iunie.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!