Presedintele Camerei Deputatilor convoaca sedinta Comisiei de Cod Electoral

0
10

Presedintele Camerei Deputatilor a anuntat marti convocarea sedintei Comisiei de Cod Electoral pentru 14 ianuarie. Valeriu Zgonea a luat aceasta decizie pentru continuarea discutiilor privind legile electorale, dupa ce co-presedintele PNL, Vasile Blaga, solicitase o sedinta pentru 26 ianuarie, potrivit Ziare.com.

Valeriu Zgonea, care are si calitatea de presedintele al Comisiei de Cod electoral, a anuntat faptul ca a convocat acest for in sedinta de lucru pentru 14 ianuarie, de la ora 10.00.

"Printre subiectele aflate pe ordinea de zi a sedintei se numara adoptarea Regulamentului de functionare a Comisiei si a principiilor care stau la baza eleborarii cadrului legislativ in materia electorala. In acest context, membrii Comisiei parlamentare vor avea in vedere specificitatile cadrului juridic electoral existent la nivelul tarilor membre ale UE si SUA, cuprinse in studiile elaborate de departamentele de specialitate din Camera Deputatilor, transmise membrilor Comisiei, in luna decembrie 2014", se arata intr-un comunicat.

De asemenea, Zgonea face apel la reprezentantii partidelor politice din Parlament sa "dea dovada de maturitate politica pentru a putea adopta cat mai repede modificarile legislative necesare in acest domeniu".

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!