Presedintele Croatiei pune armata in stare de alerta si ia in calcul inchiderea granitei

0
13

Dupa ce Ungaria a facut tot posibilul sa devieze fluxul masiv de refugiati de pe teritoriul sau, greul este suportat acum de Croatia. Cu peste 7.300 de migranti care au intrat pe teritoriul croat in ultimele 24 de ore, liderii acestei tari iau in calcul inchiderea frontierei.

 

Potrivit Reuters, citata de Agerpres, presedintele Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, a cerut joi ca armata sa fie pregatita sa protejeze granitele tarii de fluxul de migranti ilegali.

 

''Președintele s-a întâlnit cu șeful Statului Major al armatei, generalul Drago Lovric, și i-a cerut ridicarea nivelului de alertă și ca forțele armate să fie pregătite, în caz de nevoie, pentru a proteja granițele naționale de migrația ilegală'', potrivit unei surse din anturajul presedintelui croat.

 

Numarul masiv de refugiati care incearca sa intre acum in Croatia, dupa ce ungurii i-au respins cu garduri si tunuri cu apa, a determinat-o pe sefa statului croat sa convoace pentru vineri Consiliul de Securitate Interna.

 

Kitarovic nu si-a ascuns nemultumirea fata de situatia de la frontiera de est a tarii sale, acolo unde refugiatii vin un numar mare.

 

''Trebuie să analizez toate informațiile si, repet, sunt nemultumită fată de ceea ce s-a întâmplat până acum. Mă tem că situatia scapă de sub control într-o anumită măsură, întrucât nu este bine atunci când oamenii îti trec granita ilegal'', a subliniat presedintele croat.

 

Anterior presedintelui croat, si ministrul de Interne din aceasta tara a anuntat ca nu mai poate primi imigranti, in conditiile cresterii masive a fluxului acestora catre Croatia, dup ace Ungaria a inchis granita cu Serbia.

 

Asta dupa ce, joi dimineata, premierul croat Zoran Milanovic avertiza ca tara sa are capacitati limitate de primire si inregistrare a migrantilor.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!