Preşedintele interimar al USR îi cere lui Nicuşor Dan revenirea în partid. Fostul lider refuză

0
4

Preşedintele interimar al USR, Elek Levente, a făcut, luni, un apel către Nicuşor Dan să revină în formaţiunea politică. Însă fostul lider USR a declarat, la Parlament, că nu va reveni într-un partid care „se pozitionează altfel decât în campania electorală”.

 

 

 

Elek Levente spune că Nicuşor Dan este „cea mai importantă persoană din partid” şi nu vrea să se gândească la varianta în care mai mulţi membri ai USR ar putea să plece, urmându-l pe fostul lider.

 

Acest referendum a fost un exerciţiu democratic. (…) După părerea noastră, din acest exerciţiu democratic Uniunea Salvaţi România iese mai întărită, mai puternică. Trebuie să fim conştienţi cu toţii că nu există, în urma acestui exerciţiu, învinşi şi învingători. A fost doar un exerciţiu democratic, după care trebuie să ne aşezăm toţi la aceeaşi masă şi să continuăm ce am început anul trecut. După această conferinţă, Biroul Naţional al partidului se va reuni într-o şedinţă extraordinară pentru a lua deciziile care se impun”, a declarat Elek Levente, preşedintele interimar la USR, conform News.ro.

 

Elek Levente a afirmat că face un ape către Nicuşor Dan să revină în partid.

 

 "Locul lui este alături de noi”

 

Eu am încercat să iau legătura azi dimineaţă cu el (Nicuşor Dan – n.r.). Probabil a stat noaptea la întrebări şi la ora asta încă nu răspunde, dar cu siguranţă după întâlnirea asta vom discuta. (…) Eu i-aş face un apel să revină în partid. (…) Din punctul meu de vedere, Nicuşor Dan este cea mai importantă persoană din partid şi locul lui este alături de noi”, a spus Levente.

 

Solicitat să răspundă dacă în cazul în care fostul lider al USR nu vrea să revină în partid e posibil ca şi alţi membri să părăsească formaţiunea politică, Levente a spus că nici nu vrea să se gândească la acest lucru.

 

Sunt convins că toţi colegii au înţeles că e un exerciţiu democratic şi am vrut să ştim exact ce vrea partidul. Trebuie să mergem înainte, indiferent dacă ne convine sau nu”, a spus liderul interimar al USR.

 

Peste jumătate dintre membrii USR, respectiv 52.7%, au votat pentru poziţionarea partidului faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei, votul împotriva redefinirii familiei fiind majoritar, 864 de membri pronunţându-se în acest sens, anunţă formaţiunea, precizând că la referendumul intern încheiat duminică la ora 24:00, din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezenţa finală la vot fiind de 78%.

 

Cristian Ghinea, lider al Platformei liberale din USR, afirmă, într-o postare pe Facebook, că.prin rezultatul referendumului intern, membrii USR au pus interesele de modernizare ale societăţii româneşti şi ale propriilor alegători deasupra unor ipotetice calcule electorale lipsite de curaj şi a şantajului emoţional. El critică atitudinea lui Nicuşor Dan, despre care afirmă că "s-a pus pe sine deasupra partidului" şi cheamă la dialog platformele, grupurile şi membrii USR pentru a decide paşii de urmat.

 

Nicuşor Dan, fostul preşedinte al USR, a declarat, luni, la Parlament că nu va reveni într-un partid care „se pozitionează altfel decât în campania electorală” şi anunţă că, în cazul în care partidul reconsideră şi spune că pe iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei nu are o poziţie unitară, atunci revine în formaţiunea politică.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!