Presedintele Macedoniei: UE a uitat de Balcani. Am fost lasati singuri cu refugiatii

0
29

Uniunea Europeana a uitat de Balcani. Afirmatia ii apartine presedintelui Macedoniei, tara de tranzit pentru migrantii care vor sa ajunga in vestul continentului. Gjorge Ivanov acuza spatiul comunitar ca a lasat tara sa se descurce singura in aceasta criza.

 

"Principala rută a migranților trece prin Macedonia. Cheltuim un milion de euro pe lună pentru a-i ajuta pe aceștia și 800.000 de euro pentru forțele de poliție suplimentare. Problema noastră rezultă din evenimente care se întâmplă în UE — migranții sosesc în Macedonia de pe teritoriul Uniunii, deoarece nimeni nu-și protejează granițele", a declarat Gjorge Ivanov

 

Seful statului macedonean critica Bruxellesul in conditiile in care, arata Ivanov, Grecia a primit peste 450 de milioane de euro pentru a combate criza migrantilor, asta in timp ce Macedonia a primit fonduri europene in valoare de numari 90.000 de euro.

 

"Am avut deja un caz în care autoritățile elene au transportat 15.000 de migranți la granița noastră. A trebuit să instituim stare de urgență și să trimitem trupe militare pentru a ține situația sub control, în condițiile în care în orașul de frontieră Gevgelija numărul de migranți era deja cât numărul de localnici.

 

A rezultat un protest al migranților care au aruncat cu pietre în forțele de poliție, iar polițiștii au fost nevoiți să acționeze. Macedonia a fost acuzată pentru această situație, chiar dacă acești oameni veneau de pe teritoriul UE. Din păcate, Uniunea Europeană a uitat de Balcani. Am fost lăsați să ne descurcăm singuri cu această problemă", a mai aratat presedintele macedonean.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!