Presedintele Poroshenko promulga mai multe legi care INTERZIC simbolurile sovietice si orice propaganda comunista

0
12

Petro Poroshenko, presedintele Ucrainei, a promulgat ieri mai multe legi care interzic simbolurile sovietice, condamna regimul comunist, deschid arhivele serviciilor speciale sovietice si-i recunosc drept combatanti pentru independenta Ucrainei pe nationalistii care au luptat un timp alaturi de nazisti impotriva ocupatiei sovietice, relateaza Hotnews.

 

Monumentele ridicate in onoarea responsabililor sovietici, printre care numeroase statui ale lui Lenin, trebuie demontate si vor fi chiar schimbate denumirile localitatilor, strazilor sau ale intreprinderilor ale caror nume fac referire la comunism.
 

Legile vizeaza ruperea definitiva de trecutul sovietic al Ucrainei intr-un moment in care autoritatile ucrainene lupta impotriva separatistilor pro-rusi, in majoritate nostalgici dupa fosta URSS.
 

CITITI SI: Rusia critica Ucraina in urma adoptarii unei legi care interzice simbolurile si propaganda nazista si comunista

 

Legile pun pe acelasi plan "regimurile totalitare comunist si nazist". Legi similare exista in republicile baltice si in Polonia.
 

Rusia a denuntat puternic legile ucrainene, acuzand Kievul c-a recurs la metode "totalitare" pentru desovietizarea Ucrainei in favoarea unei ideologii nationaliste care impinge tara "in prapastie".

 

La inceputul lunii aprilie, ministerul rus de Externe a criticat Ucraina, in urma adoptarii unei legi prin care regimurile totalitare comunist și nazist sunt condamnate si orice utilizare publica a simbolurilor acestora este interzisa. Moscova a acuzat Ucraina ca incearca sa instaureze o ideologie nationalista, rescriind istoria.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!