Prezenta anumitor lideri la Marsul Solidaritatii din Paris, criticata

0
15

Organizatia Reporteri fara Frontiere (RSF) critica prezenta anumitor sefi de stat si de guvern la mitingul organizat, duminica, la Paris, in memoria victimelor atentatelor teroriste de saptamana trecuta din Franta, potrivit Agerpres.

Concret, RSF atrage atentia ca anumiti lideri prezenti la marsul impotriva terorismului provin din tari care incalca sistematic dreptul la libera exprimare.

În numele cui vin să defileze la Paris în amintirea unei reviste care a apărat mereu cea mai înaltă concepție a libertății de exprimare?”, se întreabă RSF, referindu-se la publicația satirică franceză Charles Hebdo, ținta unui atentat sângeros care a lasat in urma 12 morți.

RSF s-a referit la reprezentanții țărilor “unde ziariștii și bloggerii sunt umiliți sistematic, precum Egipt, Rusia, Turcia, Algeria și Emiratele Arabe Unite”, state care, în ultimul raport al RSF privind libertatea presei, ocupă locurile 159, 148, 154, 121 și 118 din cele 180 de țări analizate.

RSF a amintit într-un comunicat de presă că la Marșul solidarității din Paris își anunțaseră prezența politicieni precum premierul turc Ahmet Davutoglu, șefii diplomației din Egipt (Sameh Choukry), Rusia (Serghei Lavrov), Algeria (Ramtane Lamamra) și Emiratele Arabe Unite (șeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan).

Trebuie să ne arătăm solidari cu Charlie fără să-i uităm pe toți ceilalți Charlie din întreaga lume”, a declarat secretarul general al RSF, Christophe Deloire, care a calificat drept “intolerabil ca reprezentanți ai unor state care reduc la tăcere presa în țările lor” să profite de moment “pentru a încerca să-și îmbunătățească imaginea pe plan internațional”.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!