Primaria Bucuresti intentioneaza sa reabiliteze doua cladiri din Centrul Istoric al Capitalei

0
4

Primăria orașului București dorește să aloce aproximativ 4 milioane de lei pentru a reabilita/consolida două clădiri din Centrul Istoric al Capitalei. Cele două proiecte s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de joi, însă nu au fost discutate deoarece ședința nu s-a mai ținut, consilierii nevotând ordinea de zi, arată Hotnews.

 

Prima este monument istoric și este amplasată pe Strada Blănari nr.10, din Centrul Istoric, iar modificările ar urma să coste cca. două milioane de lei, ele trebuind terminate în doi ani. A doua clădire se află pe Splaiul Independenței nr. 2, iar municipalitatea vrea să o reabiliteze, consolideze și supraetajeze. Valoarea lucrărilor se ridică la 1,76 milioane lei.

Imobilul situat în str. Blanari nr.10, sector 3, se află pe lista monumentelor istorice, are subsol, parter, două etaje și pod. Clădirea a fost construită în 1875. Este o proprietate mixtă, respectiv 24,71% spații aflate în administrarea Consiliului General al municipiului București, iar restul proprietate privată. În prezent, ea este încadrată în clasa I de risc seismic.

În ceea ce privește imobilul din Splaiul Independenței nr. 2, el are două etaje, iar municipalitatea vrea să îl consolideze și să construiască încă două etaje peste. După finalizarea lucrărilor, imobilul va găzdui Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret București.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!