Proiectul autostrăzii suspendate a lui Oprescu a fost aprobat de CGMB. Oprescu: Până la sfârşitul mandatului, sper să mă plimb pe ea

0
7

Indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru autostrada suspendată propusă de primarul general Sorin Oprescu au fost aprobaţi joi, 30 august, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), valoarea totală a investiţiei fiind estimată la peste 1,5 miliarde de euro, informeaza Mediafax.

Proiectul de hotărâre referitor la autostradă a fost aprobat cu 29 de voturi pentru şi 16 împotrivă.

Valoarea estimată a investiţiei este de 6,83 miliarde lei, din care aproape 58 de milioane reprezintă cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică

 

Oprescu: E un parteneriat public-privat

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, că în cadrul parteneriatului public-privat pentru materializarea acestui proiect ar putea fi cooptaţi investitori din China, SUA, Rusia şi Coreea de Sud. "Nu vorbim despre bani de la buget, pentru că nu îi avem. Va fi un parteneriat public-privat", a spus Oprescu.

 

Întrebat când ar trebui să înceapă lucrările la autostrada suspendată, primarul general a răspuns: "Ieri. Proiectul a fost respins de şapte ori (până joi – n.r.)".

Sorin Oprescu a declarat după şedinţa CGMB că speră ca, până la sfârşitul mandatului său, să se poată plimba pe aceasta, altfel spus lucrările să fie gata până în 2016.

"Până la sfârşitul mandatului, sper să mă plimb pe ea (pe autostradă – n.r.)", a spus edilul, care a precizat că lucrările ar putea începe, în funcţie de condiţiile meteo, în primăvara anului viitor.

 

Proiectul autostrazii suspendate

Proiectul autostrăzii suspendate, denumit "Închiderea inelului median de circulaţie la zona de nord", urmăreşte fluidizarea traficului pe marile artere.

"Soluţia proiectată prevede realizarea unui sistem rutier complex cu următoarea configuraţie: pe sectorul Virtuţii-Gravita dezvoltarea în lungul bulevardului Constructorilor şi apoi traversarea triajului Chitila, dezvoltarea la nord de calea ferată pe sectorul Griviţa-Poligrafiei cu o arteră cu şase fire de circulaţie, câte trei pe fiecare sens, realizarea a două tuneluri unidirecţionale cu câte trei benzi pe sens , pe sectorul Poligrafiei-Avionului, dezvoltarea la nord şi la sud de calea ferată prin două căi unidirecţionale pe sectorul Avionului-Petricani şi realizarea a două bulevarde bidirecţionale, unul la nord şi unul la sud de calea ferată, pe sectorul Petricani-Colentina", se arată în raportul de specialitate al proiectului aprobat de CGMB.

 

Potrivit studiului de fezabilitate, lungimea noii căi rutiere va fi de 13,15 kilometri, urmând să fie construite inclusiv poduri şi pasaje subterane şi supraterane.

Proiectul autostrăzii suspendate a fost anunţat de Sorin Oprescu încă din campania electorală de acum patru ani. Anul acesta, după câştigarea unui nou mandat de primar general, Oprescu a anunţat că acest proiect va fi primul pe care îl va trece prin CGMB.

În martie 2011, primarul general spunea că autostrada suspendată se va numi "drum expres", întrucât "legislaţia nu permite autostradă în Capitală".

 

Nicusor Dan: Autostrada suspendata a lui Sorin Oprescu costa 101 milioane euro/km

Costul unui kilometru din autostrada suspendată pe care primarul Sorin Oprescu vrea să o construiască în jurul Capitalei ajunge la exorbitanta sumă de 101,7 de milioane de euro pe kilometru, a calculat preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, citat de Evz.ro.

 

Într-un comunicat de presă, Nicuşor Dan arată că autostrada suspendată – denumită oficial "Închidere Inelul Median de Circulaţie la Zona Nord/Autostrada Urbană – tronson Lacul Morii – Şoseaua Colentina" – va avea o lungime de 13,150 km şi va costa 1,34 miliarde de euro. Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiţii, proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a consiliului general al Capitalei, doar proiectarea autostrăzii este estimată la 57,8 milioane de euro, adică 4,4 milioane de euro pentru un kilometru.


Pentru comparaţie, execuţia unui kilomteru de autostradă pe ruta Gilău-Nădăşelu (o parte din autostrada Transilvania) costă 4,8 milioane de euro.
În cazul autostrăzii suspendate, execuţia propriu-zisă va ajunge la 1,12 miliarde de euro, adică 85,5 milioane de euro pentru un kilometru. Organizarea de şantier va mai costa şi ea 153 de milioane de euro, adică 11,7 milioane de euro/ km, informeaza Evenimentul Zilei.

Refacerea centurii, mai ieftină

Bucureştiul are o centură de 71 de km, din care doar 19 km sunt modernizaţi, având patru benzi. La 20 august a mai fost semnat un contract, în valoare de peste 40 de milioane de euro pentru modernizarea porţiunii cuprinse între DN 2 şi A2, în lungime de 11 kilometri. Mai mulţi specialişti consideră că oraşul ar fi mult mai avantajat dacă s-ar finaliza lărgirea centurii, camioanele find scoase astfel din centrul Capitalei.

Luând în considerare preţul la care va fi reabilitată această ultimă porţiune licitată, circa patru milioane de euro pentru un kilometru, şi adăugând la preţ şi diverse lucrări de artă – precum podurile – reiese că întreaga centură ar putea fi modernizată cu circa 300 de milioane de euro, mai puţin de un sfert din banii pe care Oprescu îi dă pentru mega-autostrada suspendată. Proiectul lui Oprescu fost blocat, în 2011, de către consilierii PDL, dar Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) este acum dominat de USL, informeaza Evz.ro.

Cea mai scumpă autostradă din Europa

Mai multe ţări se plâng că autostrăzile lor sunt cele mai scumpe. De exemplu, o porţiune dintr-o autostradă din Muntenegru va ajunge la peste 20 de milioane de euro/ km. Un cost exorbitant se pare că va avea porţiunea de şapte kilometri dintre Delft şi Rotterdam, în Olanda, care ar putea costa în total 700 de milioane de euro.

Acest drum trece prin ultimul mare spaţiu verde dintre Haga şi Rotterdam şi, în plus, există riscul ca şoseaua să se scufunde treptat, datorită solului. În Slovenia, pe autostrada A 2, pe o porţiune de 4,5 kilometri s-a ajuns la un preţ de 55 de milioane de euro/ km. Un tunel prin munte a costat 100 de milioane de euro/ km.

Până şi britanicii au descoperit că plătesc sume uriaşe pe autostrăzi care, în scurt timp, se strică. Prelungirea M74 de lângă Glasgow, care duce în centrul oraşului, a costat nu mai puţin de 138 de milioane de lire pe milă, iar în mai 2012 o porţiune din şosea a început să se scufunde.
Costurile acestor drumuri depinde foarte mult de teren, precum şi de traversarea sau nu a unor zone urbane.