Proiectul care prevedea trecerea STS la Ministerul de Interne, respins in Senat

0
9

Proiectul de lege ca prevedea trecerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) in subordinea Ministerului de Interne a fost respins, miercuri, in plenul Senatului.

Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor, Senatul fiind camera decizionala in acest caz, potrivit Hotnews. Au fost 79 de voturi “impotriva” si 4 “pentru”, potrivit HotNews.

Initital, proiectul a primit aviz negativ in Comisia pentru administratie publica si organizarea teritoriului si in Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Proiectul a fost initiat de un grup de 153 de deputati si senatori PSD, singurul liberal care a semnat proiectul fiind George Scutaru, cel care a ajuns consilier prezidential al presedintelui Klaus Iohannis si a demisionat dupa doar trei luni, fiind urmarit penal intr-un dosar de coruptie.

Proiectul de lege, semnat printre altii de Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc si Eugen Nicolicea prevede ca STS se transforma intr-un Departament de Telecomunicatii Speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structura cu personalitate juridica, condusa de un secretar de stat, ajutat de 3 subsecretari de stat, numiti si eliberati din functie prin decizie a prim-ministrului.

Proiectul a fost initiat imediat dupa accidentul aviatic din Apuseni, cand Guvernul si PSD au dat vina pe STS pentru localizarea tardiva a epavei avionului prabusit. Seful STS, Marcel Opris, a negat categoric orice disfunctionalitate a Serviciului, iar presedintele Traian Basescu a declarat la acel moment ca desfiintarea unui serviciu de informatii ar aduce prejudicii in relatia cu aliatii din NATO.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!