Protest in Piata Universitatii: Dupa decizia Curtii, oamenii lui Dogaru s-au mutat de la sediul CCR in piata

0
8

Peste 200 de persoane care au protestat, marţi, în faţa sediului Curţii Constituţionale s-au mutat în Piaţa Universităţii, după ce Curtea Constituţională a anuntat ca referendumul pentru demiterea preşedintelui nu este valabil şi Traian Băsescu va reveni la Cotroceni, transmite Mediafax.

 

Aceştia au plecat din faţa sediului Curţii Constituţionale după aproximativ patru ore de protest, după finalizarea şedinţei CC în care s-a constatat că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, dar nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil, astfel că, la data publicării deciziei în Monitorul Oficial, Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

Colonelul Mircea Dogaru, liderul Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, a anuntat inca de ieri seara pichetarea sediului CCR.

"Nu o să mai plecăm din Piaţa Universităţii decât în momentul în care Traian Băsescu va alege să-şi dea demisia, aşa cum a hotărât poporul la referendum", a spus unul dintre protestatari.

 

În drum spre Piaţa Univesităţii, protestatarii s-au oprit în faţa sediului Parchetului instanţei supreme, unde au scandat mai multe minute "Hoţii". Tot atunci, mulţimii i s-a alăturat un grup format din câteva zeci de persoane care afişau un banner pe care scria "Asociaţia Haiducilor", câţiva dintre aceştia fiind îmbracaţi în costume naţionale.

Aproximativ 200 de protestatari au protestat timp de aproape patru ore, de dimineata, în faţa sediului Curţii Constituţionale pentru a cere validarea referendumului, aceştia scandând "Validare", "Băsescu, nu uita, România nu-i a ta", "Nu vă fie frică, şi Băsescu pică", "Libertate".

S-a mai scandat "Ieşi afară, javră ordinară", "Băsescu, nu uita, România nu-i a ta", "Libertate", "Jos Băsescu", "Validare", "Nu vă fie frică, şi Băsescu pică", "Băsescu, trădător".

Unii dintre protestatari au purtat steaguri şi bannere pe care scria "Cerem demisia/demiterea judecătorilor politruci de la Curtea Constituţională", "Băse, ţi-a venit ziua, Ponta, nu te bucura", Ne vrem ţara înapoi", "Ruşine CCR / Jos dictatura", "Ruşine DNA / Jos Băsescu", "Luptătorii veterani din decembrie 1989, «apărătorii Constituţiei»", "Nimeni nu e mai presus de votul nostru", "Europa, România a ales", "Vrem dreptate, o justiţie dreaptă", "Marinare, nu uita, puşcăria-i casa ta", "Vrem altfel de preşedinte", "Băsescu suspendat ca Saddam Hussein".

Un alt protest în faţa sediului CCR a fost autorizat de Primăria Capitalei pentru marţi, între orele 15.00 şi 19.30, organizatorii spunând că autorizaţia este pentru 400 de persoane.