Protest în Piaţa Victoriei împotriva Legii vaccinării, încheiat cu rugăciuni

0
4

Aproximativ 150 de persoane au manifestat, duminică după-amiază, în Piaţa Victoriei, împotriva proiectului Legii vaccinării, care prevede obligativitatea imunizării copiilor. Protestul s-a încheiat cu rugăciuni cântate de participanţi.

 

 

Manifestanţii au protestat pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa, iar circulaţia rutieră în Piaţa Victoriei nu a fost afectată, conform News.ro.

 

Mulţi dintre participanţi au venit la protest împreună cu copiii lor.

 

Manifestanţii, care au venit în urma unui apel pe Facebook, au pancarte cu mesaje precum: ”Pe copii îi protejează părinţii, nu politicienii corupţi”, ”Proiectul de legea privind vaccinarea obligatorie este ilegal, neconstituţional şi abuziv”, ”Dreptul la alegere nu este negociabil”, ”Familia naşte şi îşi creşte copiii, nu statul”.

 

Au mai fost afișat icoane și pancarte cu mesaje precum "Copiii noștri nu sunt cobaii voștri", "Ați alungat 5 milioane de români din țară, să vă credem că ne vreți binele?", "Unde există risc trebuie să existe alegere personală", "Nu otrăviți prin vaccinare", "Pharmagedon", "Mici și mari, veți fi injectați cu de toate", conform Agerpres.

 

 

Sinistrul proiect de lege a vaccinarii a fost introdus astazi pe ascuns in sedinta de Guvern si a fost aprobat, fiind trimis catre Parlament, unde am vazut deja la ce "dezbateri" ne putem astepta (conform declaratiilor sefilor de partide politice), scrie pe pagina de Facebook a evenimentului. 

 

Protestatarii au afirmat că vor semna o scrisoare deschisă împotriva Legii Vaccinării, pe care o vor depune la guvern și au spus că problema este obligarea populației de a se imuniza. Legea a fost declarată de aceștia "ilegală. abuzivă și neconstituțională" și au spus că speră că nu li se vor lua copiii pe care aleg să nu îi vaccineze. Alianța Părinților a făcut un apel la mai multă informare pe tema vaccinurilor, către Ministerul Sănătății, conform Agerpres.

 

"Este dreptul nostru să alegem dacă ne vaccinăm", a declarat Ioana, de 40 de ani, care a venit la protest cu nepoțica sa. Ea a spus că una dintre marile probleme ale obligativității vaccinării este lipsa de informații din partea autorităților.

"Nu se explică de ce s-a ajuns la această decizie, nu avem informațiile necesare. Legea vaccinării s-a schimbat de multe ori între timp, nici nu reușești să ții pasul cu toate amendamentele aduse", a subliniat ea.

 

Cristian Runceanu, de 40 de ani, consideră că odată cu punerea în aplicare a Legii Vaccinării, "vor dispărea drepturi fundamentale ale cetățeanului român, fapt ce îl va transforma într-un sclav". "Atunci când statul decide ce vaccinuri dorește (…) nu vom mai avea drept de a alege. În principiu, Dumnezeu ne-a lăsat dreptul de a alege. Este un drept fundamental care face diferența dintre un om cu conștiință și un om fără conștiință", a adăugat el, considerând că, astfel, statul se transformă în "stăpânul" cetățenilor. El a explicat cum copilul lui, în vârstă de 2 ani și jumătate, a făcut un singur vaccin, cel din spital. "A avut ulterior episoade de convulsii și am decis să nu mai facem vaccinuri", a spus el.

 

 

*********************

 

Proiectul Legii vaccinării prevede că, în cazul vaccinurilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat, iar sancţiunile pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor merg de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei. La înscrierea în unităţile de învăţământ va fi solicitată o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor, iar în cazul în care schema nu este completă, este obligatoriu ca în maximum un an copiii să fie imunizaţi. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B. Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!