Proteste anti-Charlie Hebdo in Nigeria, Turcia, Pakistan şi Afganistan. SUA reafirma dreptul universal la liberă exprimare

0
28

In mai multe state musulmane au avut loc proteste anti-Charlie Hebdo. Mii de persoane au protestat împotriva publicarii caricaturilor cu Mahomed. SUA a reafirmat in acest context dreptul la libera exprimare si a condamnat violentele care au avut loc, relateaza Mediafax.

 

"Îi îndemnăm pe toţi să se abţină de la orice act de violenţă, să dea dovadă de reţinere şi de respect faţă de statul de drept", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Jeffrey Rathke, întrebat cu privire la violenţele din Pakistan şi Nigeria vizând publicaţia franceză. "Dreptul de a publica o informaţie, inclusiv o caricatură, este "fundamental şi universal", a declarat oficialul american.

 

Mii de persoane au manifestat în mai multe state musulmane împotriva publicării unei caricaturi cu profetul Mohamed de către Charlie Hebdo. Caricaturi cu profetul Mohamed au provocat deja nemulţumiri în Nigeria, Turcia, Pakistan şi Afganistan.

 

CITITI SI: LIVE VIDEO Marsul de solidaritate din Paris: Peste UN MILION de oameni participa. Francois Hollande: Parisul este astazi capitala lumii

 

Talibanii afgani au condamnat joi publicarea noilor caricaturi cu Mahomed de către Charlie Hebdo şi i-au salutat pe autorii atacului armat islamist comis săptămâna trecută la sediul săptămânalului de satiră.

De asemenea, peste o sută de persoane au participat vineri, în faţa unei moschei din Istanbul, la o manifestaţie în memoria fraţilor Chérif şi Said Kouachi, autorii unui atentat împotriva revistei satirice Charlie Hebdo, la Paris.

Reuniţi la apelul asociaţiei islamice radicale Platforma fraternă a susţinătorilor profetului, manifestanţii au desfăşurat un banner cu portretele fraţilor Kouachi şi al fostului lider Al-Qaida, Osama ben Laden.

 

CITITI SI: ARESTARI in randul ISLAMISTILOR RADICALI in Franta, Austria, Germania si Belgia

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!