R. Moldova. Presedintele Timofti il desemneaza pe IURIE LEANCA pentru postul de PREMIER

0
7

Iurie Leanca este premierul desemnat al Republicii Moldova. Presedintele Nicolae Timofti a semnat, miercuri seara, decretul prin care Leanca va merge sa ceara votul de incredere al Parlamentului, transmit Jurnal.md si Deschide.md.

Probleme apar in Parlament, acolo unde partidele din coalitia de guvernare (PLDM si PD) nu detin suficiente voturi pentru a investi Guvernul, fiind nevoiti sa poarte negocieri cu liberalii sau comunistii. Iar in conditiile in care liderul comunistilor, Vladimir Voronin, a declarat ca nu va vota Executivul condus de Leanca, premierul desemnat pare sa caute sprijin in grupul liberalilor.

”Chiar de mâine, voi iniția consultări, consultări având deja un alt statut, cu PCRM, cu PL dar și cu societatea civilă pentru a avea un program de guvernare cât mai complex”, a declarat Iurie Leanca, potrivit sursei citate.

În ceea ce privește viitorul cabinet de miniștri, Leancă a declarat că este nevoie de schimbări radicale, iar viitorii miniștri vor fi selectați pe principiul profesionalismului și al integrității.

Leanca are la dispozitie 15 zile pentru a cere votul de incredere in Parlamentul de la Chisinau.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!