Reactia Vaticanului la referendumul din Irlanda care a legalizat casatoriile intre persoanele de acelasi sex: O infrangere pentru umanitate

0
6

Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Sfantului Scaun, a declarat, potrivit postului de radio al Vaticanului, ca referendumul din Irlanda, care a legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex, este nu doar o infrangere a crestinismului ci o "infrangere pentru umanitate", relateaza Hotnews


"Am ramas foarte intristat de rezultatul referendumului din Irlanda", a spus secretarul de stat al Sfantului Scaun. "Nu cred ca putem vorbi doar despre o infrangere a principiilor crestine, ci si despre o infrangere pentru umanitate", a apreciat el. 
 

CITITI SI: Irlanda devine prima tara care aproba prin referendum casatoriile intre persoane de acelasi sex

 

62,1% dintre irlandezi au votat pentru legalizarea mariajului gay, in timp ce 37,9% s-au pronuntat impotriva, intr-un referendum care a avut loc vineri.
 

Votul din Irlanda reprezinta un pas important pentru demersul privind legalizarea acestui tip de mariaj, tinand cont ca aceasa tara este predominant catolica si homosexualitatea a fost pedepsita pana in 1993. Irlanda este prima tara care aproba prin referendum casatoriile intre persoanele de acelasi sex.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!