Reactiile Germaniei si Rusiei fata de atacul terorist din Franta

0
9

Germania si Federatia Rusa au avut o reactie oficiala fata de atacul terorist comis asupra redactiei saptamanalului satiric francez “Charlie Hebdo”.

Angela Merkel, Cancelarul Germaniei a declarat ca: "Acest act abominabil nu este doar un atac asupra vietilor cetatenilor francezi si securitatii lor. Este si un atac asupra libertatii de expresie si presei, elemente fundamentale ale culturii democratice libere. Nu se justifica in niciun mod", potrivit Hotnews.

De asemenea, si Kremlinul a avut o pozitie fata de acest atac.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a denuntat terorismul "sub orice forma", potrivit purtatorului de cuvant al Kremlinului, citat de agentia de presa Tass, preluata de AFP.

Rusia "condamna cu fermitate terorismul sub orice forma", a declarat Dmitri Peskov. "Suntem convinsi, la Moscova, ca nimic nu poate justifica actele teroriste", a adaugat acesta.

Un atentat terorist a avut loc miercuri la sediul saptamanalului francez de satira Charlie Hebdo, cunoscut pentru publicarea unor caricaturi ale profetului Mahomed. Conform ultimului bilant oficial au murit 12 persoane, in timp ce alte 5 persoane sunt in stare critica, iar 20 sunt ranite.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!