Recorder: Concediile de ”perfecționare profesională” a bugetarilor ne costă 5 milioane de euro

0
6

In fiecare vara, mii de functionari publici sunt trimisi la munte si la mare cu familiile lor, pentru cursuri de formare profesionala. In realitate, acestea sunt concedii plătite integral de stat. Anul acesta, ele au costat bugetul de stat 5 milioane de euro, au descoperit jurnaliștii de la Recorder.

 

 

 

 

Dezvăluirea a fost făcută de jurnaliștii de la Recorder după ce au consultat Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) si au descoperit ca institutiile publice din Romania au cumparat doar in primele 7 luni ale anului cazare la hotel pentru 5.583 de cursuri de formare profesionala, in valoare totala de 21.355.912 lei, adica aproape 5 milioane de euro, bani suportati de bugetele locale.

 

Participantii au dreptul sa fie insotiti de cate un adult si un copil, adica sa vina impreuna cu familia, de regula cate o saptamana, iar cursurile au loc de obicei pe litoral, pe Valea Prahovei, in Maramures sau la Baile Felix.

 

Bugetarii nu trebuie sa-si ia concediu pentru aceste cursuri, deci primesc salariul integral, iar multi dintre ei ajung chiar la cate doua astfel de sesiuni de perfectionare in fiecare an.

 

 Orice funcționar, indiferent de poziția sa în organigramă poate beneficia de aceste vacanțe: de la cei aflați în funcții de conducere, până la șoferi și secretare.

 

Există cursuri de administrare a parcului auto, cursuri de scriere a documentelor de stare civilă sau cursuri de management al stresului și gestionarea emoțiilor. 

 

Grădinița cu program prelungit nr. 1, din Roșiorii de Vede, a cumpărat un sejur pentru un curs de „Prevenirea și combaterea corupției“.

 

ancheta integrală a jurnaliștilor de la Recorder, AICI

 

 

foto, Recorder

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!