Relu Fenechiu, de acord cu Dan Voiculescu: Voi propune USL o noua suspendare a lui Basescu. Deja lucrez la o noua lege a referendumului, voi depune proiectul de lege in septembrie

0
6

Vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu, a declarat într-un interviu pentru Gandul.info că Parlamentul ar trebui să-l suspende din nou pe Traian Băsescu pentru a nu trăda voinţa românilor care au votat la referendum.

El a precizat că primul pas pentru o nouă procedură de demitere va fi făcut în Parlament prin modificarea legii referendumului, condiţia de prezenţă urmând să fie exclusă din lege. "Cred că ar fi corect să existe o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu", a fost concluzia lui Relu Fenechiu, relateaza Gandul.

Dan Voiculescu declarase, intr-un interviu pentru Agerpres, ca o noua suspendare a presedintelui Romaniei este posibila si legitima, iar momentul oportun ar fi la sfarsitul lui octombrie-inceputul lui noimebrie.

 

Fenechiu: Trebuie gandita foarte bine aceasta demitere

"Personal, cred că acţiunea de demitere a lui Traian Băsescu trebuie continuată având în vedere faptul că 8,4 milioane de români reprezintă cea mai mare parte a populaţiei active, care s-a pronunţat pentru demiterea preşedintelui Băsescu. Parlamentul, care reprezintă poporul, are obligaţia morală să ducă la îndeplinire voinţa oamenilor.

Singurul mod în care Parlamentul poate să acţioneze în acest sens este suspendarea preşedintelui şi demararea unei noi proceduri de demitere. Acesta este punctul meu de vedere", a spus Fenechiu, pentru gandul.

 

Intrebat daca va fi modificata legea referendumului, vicepresedintele PNL a spus ca "trebuie gandita foarte bine aceasta demitere. Eu deja lucrez la o propunere privind o nouă lege a referendumului. Dacă cineva îmi arată în Europa că e cu prag (de prezenta la referendum), atunci o să pun şi eu prag. Deocamdată nu mi-a arătat nimeni decât cu mici excepţii".

Intrebat cand va depune acest proiect de lege, Fenechiu a spus : "La începutul lui septembrie, în prima săptămână sau zece zile, vreau să mă consult cu colegii mei. Eu îl voi depune".