Renate Weber si Norica Nicolai, EXCLUSE din PNL. Reacții

0
6

Conducerea vechiului PNL a decis miercuri excluderea din partid a europarlamentarilor Renate Weber și Norica Nicolai, potrivit unor surse politice, anunță Agerpres. Decizia a fost luată cu un singur vot împotrivă și va deveni efectivă după aprobarea în Biroul Permanent.  

 

UPDATEExcluderea celor două va fi discutată în ședința de la 10 iunie a Biroului Politic Național al PNL, a anunțat Radu Stroe.

 

"În cazul celor doi europarlamentari – doamnele Renate Weber și Norica Nicolai – este vorba de o încălcare a statutului și urmare a acestui fapt decizia noastră este de a propune viitorului Birou Politic Național care se va ține în data de 10 (iunie – n.r.) sancționarea și excluderea celor doi europarlamentari din PNL", a spus Stroe, citat de Agerpres.

 

UPDATE:   Renate Weber – Nu e un moment plăcut

 

”Nu mă surprinde gestul acesta. Nu e un moment plăcut. Aș fi vrut să am o discuție cu colegii din partid. Eu le-am trimis un singur mesaj și atâta tot.”, adeclarat Renate Weber la Antena 3.

 

UPDATE:             Norica Nicolai: Voi respecta decizia PNL

 

”Am luat act de această decizie a colegilor mei din PNL.

Consider în continuare că am procedat corect din punct de vedere politic atunci când am rămas în ALDE.

În niciun caz nu iau în calcul varianta de a reveni asupra deciziei mele inițiale și nu voi face decât să respect această decizie a PNL, a declarat Norica Nicolai, pentru STIRIPESURSE.

 

UPDATE: Crin Antonescu, cel care a propus trecerea PNL la grupul popularilor, crede că decizia luată după un an de la refuzul celor două de părăsi ALDE este  corectă.

 

”Eu acum am aflat. Nu am participat la această decizie, nu știu care a fost parcursul până s-a ajuns aici, dar cred că nu-i nimic surprinzător. Fiecare are dreptul la o opțiune. Despărțirea de PNL cred că era consumată de câteva luni de zile, din momentul în care au aderat la un alt partid european. Probabil după ce au fost făcute demersuri pentru a le convinge să revină în partid, conducerea a pus capăt unui soi de bigamie politică de neacceptat.

Cele două doamne, doamna Renate Weber sigur, au și facut parte ca toți membrii PNL din PPE, după care au plecat la ALDE. Este opțiunea domniilor lor. Se face trasesism în Parlamentul României, se face și în Parlamentul European.

PNL nu are cum să păstreze, în rândurile sale, oameni care fac parte din alt grup politic. Mi se pare că acum lucrurile au intrat pe făgașul normal”, a declarat Crin Antonescu pentru B1 TV.

 

Propunerea de excludere a celor doi europarlamentari va fi făcută Biroului Politic Național al PNL.

 

Cele două, deputate în parlamentul European, au refuzat să părăsească grupul ALDE din PPE după ce PNL a trecut în grupul popularilor (PPE).

 

Decizia de excludere a acestora a fost luată de conducerea vechiului PNL cu un singur vot împotrivă, spune B1 TV.

Urmează ca Biroul Permanet să ia decizia finală.

 


Europarlamentarul Norica Nicolai nu este surprinsă de această decizie a liberalilor și a declarat că nu ia în calcul varianta trecerii la PPE, chiar dacă este exclusă din PNL.

 

Norica Nicolai a trecut la liberali în 2000, după 3 ani în PNȚCD. Din 2000 a fost senator liberal, până în 2009, când a fost aleasă europarlamentar.

 

Renate Weber, avocat și activit pentru apărarea drepturilor omului, a intrat în politică în 2007 (la PNL), iar din 2009 este eurodeputat.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!