Replici dure. Ghiţă îl atacă pe Orcan, care îl întreabă: «aţi tras ceva pe nas înainte?»

0
4

Deputatul Sebastian Ghiţă l-a atacat, în direct, pe jurnalistul Sabin Orcan, în emisiunea “Dosar de politician”, de la B1TV, în care se discuta situaţia conducerii serviciilor române de securitate – “Cu cine vorbesc? Cu dl.Orcan? Vă ocupaţi de simpozioane Black Cube în Londra. Haideţi să spunem adevărul”.

 

Intervenţia telefonică a deputatului Sebastian Ghiţă a început normal, cu opinia sa asupra schimbării periodice a conducerilor SRI şi SIE: „există un principiu serios împământenit în toate zonele civilizate care spun că la trei ani, la zece ani, o dată şi o odată până şi cei mai mari şefi ai ţării se schimbă. Aşa trebuie să se întâmple şi la SRI şi SIE...”, conform romanialibera.ro.
 

Sabin Orcan: Domnule Ghiţă, dumneavoastră sunteţi parlamentar, membru în comisia de control SRI …..

 

În acel moment deputatul Sebastian Ghiţă, îl întrerupe brusc pe jurnalist: Cu cine vorbesc? Cu dl.Orcan? Vă ocupaţi de simpozioane Black Cube în Londra. Haideţi să spunem adevărul.

 

Sabin Orcan: Eu mă ocup de simpozioane Black Cube? Domnule Ghiţă, aţi băut ceva înainte să intraţi în emisie?

 

Sebastian Ghiţă: Nu am băut, dar nici nu puteţi păcăli pe toată lumea când luaţi bani de la Adamescu şi de la Black Cube.

 

Sabin Orcan: Domnule Ghiţă, aţi tras ceva pe nas înainte?

 

Sebastian Ghiţă: Ţineţi simpozioane Black Cube la Londra împotriva statului român.

 

Sabin Orcan: Domnule Ghiţă, aţi tras ceva pe nas înainte să intraţi în emisie? Cum îmi spuneţi mie că fac simpozioane la Black Cube?

 

Sebastian Ghiţă: V-aţi propus să faceţi simpozioane Black Cube la Londra? Domnule Orcan, răspundeţi.

 

Sabin Orcan: Sunteţi în delir. Scoateţi-vă ştecherul din priză că sunteţi în delir. Opriţi-vă puţin că aţi trecut de la MRU la Black Cube şi la mine.

 

Sebastian Ghiţă: Aţi contactat politicieni în România pentru Black Cube în numele lui Adamescu?

 

Sabin Orcan: Eu mă ocup de Black Cube, dl.Ghiţă, sunteţi bolnav?

 

Sebastian Ghiţă: Da, domnule Orcan. Dvs. aţi dorit acum câteva săptămâni să faceţi un simpozion la Londra pentru Black Cube.

 

Sabin Orcan: Eu? Eu mă ocup de simpozioane la Londra?

 

Sebastian Ghiţă: Da. Dvs. pe banii lui Adamescu.

 

Sabin Orcan: Domnule Ghiţă, cred că aţi băut cam mult în seara asta.

 

Sebastian Ghiţă: Black Cube şi cu Adamescu, restul e cancan.

 

Sabin Orcan: Nu mai minţiţi, domnule, ca un nesimţit la televizor. Ce treabă am eu cu Black Cube?

 

Sebastian Ghiţă: Vă rog să fiţi civilizat. Eu nu v-am făcut nesimţit.

 

Sabin Orcan: Cum să fiţi civilizat, dacă spuneţi o porcărie. Vă dau în judecată pentru calomnie.

 

Sebastian Ghiţă: Înaine să mă daţi în judecată spuneţi ce făceaţi dvs. la Londra.

 

Sabin Orcan: La cât aţi furat, aţi băut şi vorbiţi numai prostii.

 

Sebastian Ghiţă: Nici nu am furat, nici nu am băut.

 

Sabin Orcan: Aţi furat că aveţi patru dosare penale, de nu mai ştiţi cum să scoateţi cămaşa. Aţi furat sute de milioane de euro şi acum veniţi să-mi daţi mie lecţii la televizor. Opriţi-vă! Sunteţi în delir. Nu am eu nici o treabă cu Black Cube.

 

În acest punct, moderatorul a întrerupt schimbul dur de replici, iar emisiunea a revenit la subiectul propus – de ce nu se schimbă conducerile SRI şi SIE.

 

DIALOGUL DINTRE CEI DOI / VIDEO

 

Sabin Orcan, după emisiune, pe Facebook 

    Când un mafiot îmi aruncă în faţă că “am organizat un simpozion pentru Black Cube”, ce aţi vrea să-i spun? “Scuzaţi-mă, stimate domnule Ghiţă, vă rog respectuos nu mai afirmaţi aşa ceva despre mine!” E ca şi cum aţi prinde un hoţ care vă bagă mâna în buzunar şi, în loc să-l luaţi de guler, îi ţineţi o predică despre moralitate.
    Trec peste faptul că familia Adamescu, al cărei ziar îl conduc, n-are nicio treabă cu afacerea Black Cube. O să ne lămurim când ancheta va fi gata.
    Până atunci, să facem doar un efort de memorie: “spionii” israelieni au fost reţinuţi pe 2 APRILIE, scandalul a izbucnit pe 6 APRILIE, iar eu am devenit director la “România liberă” pe 21 IUNIE, după cum puteţi citi mai jos. Deci cum puteam fi implicat într-o afacere care se consumase deja de două luni şi jumătate? Numai cineva care a băut prea mult sau care trage pe nas poate susţine aşa ceva. Din câte ştiu, în cazul lui Ghiţă ambele variante sunt posibile!

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!