Republica Moldova: Partidele proruse ar câștiga puterea in caz de alegeri anticipate

0
8

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS Axa, citat de Radio Chișinău, partidele pro-ruse de stanga ar castiga in mod categoric alegerile, daca acestea ar fi organizate anticipat, pe fondul protestelor care au loc la Chisinau.

 

Partidul Nostru (prorus, de stânga) condus de primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, este creditat cu cele mai multe opțiuni de vot — 22,8%, transmite Agerpres.

 

Pe locul al doilea se afla Partidul Socialist al lui Igor Dodon, care militează la fel ca Usatîi pentru strângerea relațiilor cu Rusia, cu 20,8 % din opțiuni.

 

Urmează Partidul Popular European al fostului premier proeuropean Iurie Leancă. Pe locul al patrulea se afla Partidul Comuniștilor, cu câte 9,9% din opțiunile de vot;

 

CITITI SI: Chisinau: Aproximativ 20.000 de persoane la mitingul impotriva guvernului proeuropean

 

Partidul Liberal ar obtine 9,3%, Partidul Liberal Democrat — 7,3%; Platforma civică 'Demnitate și Adevăr' — 7% și Partidul Democrat—6,9%.

 

Miliardarul Renato Usatîi și liderul socialiștilor moldoveni Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației din Republica Moldova, potrivit aceluiași sondaj.

 

Protestele începute la 6 septembrie continuă în Republica Moldova, relatează Jurnaltv.md. Vechile partide politice, considerate 'corupte', nu se mai bucură de încredere, iar cele recent apărute practică un discurs populist. Unii experți invocă 'un proces de prăbușire a statului', anticipând o criză politică și economică profundă.

 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!