Republica Moldova urmeaza sa trimita un nou ambasador la Bucuresti

0
10

Republica Moldova ar urma sa faca o rocada in ambasada de la Bucuresti, potrivit presei de la Chisinau. Astfel, diplomatul moldovean Mihai Gribincea ar urma sa-l inlocuiasca pe Iurie Renita in functia de ambasador al Moldovei in Romania.

 

Potrivit publicatiei Timpul, citata de Agerpres, ministrul moldovean de Externe Natalia Gherman urmeaza ca in sedinta de joi a Comisiei parlamentare pentru politica externa si integrare europeana sa propuna 19 candidaturi la functia de ambasador. Numele lui Mihai Gribincea se afla pe lista.

 

Gribincea a fost propus ca reprezentant diplomatic al Chisinaului in Romania, el urmand a-l inlocui pe actualul sef al misiunii diplomatice moldovene la Bucuresti, Iurie Renita, dupa ce mandatul acestuia a expirat.

 

Anterior, Mihai Gribincea a fost ambasador al Republicii Moldova in Belgia, Olanda si Luxemburg. Totodata, el a fost si sef al misiunii moldovene pe langa NATO.

 

Experienta diplomatica a lui Gribincea presupune si o functie de Consilier politic al Inaltului Comisar OSCE pentru minoritati nationale in perioada 2001-2010.

 

Mihai Gribincea este un ferm sustinator al valorilor euroatlantice, potrivit sursei citate. Intr-un volum lansat in 1998 – cu titlul “Trupele ruse in Republica Moldova: factor de stabilitate sau sursa de pericol?” –, el sustinea teza conform careia trupele rusesti din regiunea separatista Transnistria reprezinta un pericol la adresa securitatii Moldovei.

 

Totodata, el a mai sustinut ferm ca Republica Moldova trebuie sa adere la Alianta Nord-Atlantica.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!