Reuters: Malaysia Airlines foloseste spatiul aerian AL SIRIEI, in ciuda razboiului civil din aceasta tara

0
4

Compania Malaysia Airlines a folosit, duminica, spatiul aerian al Siriei pentru un zbor catre Londra, in ciuda razboiului civil din aceasta tara, informeaza agentia Reuters dupa consultarea rutei acestui zbor observat pe site-ul Flightradar24, conform Hotnews.

Pe respectivul portal se pot urmari in timp real traseele tuturor avioanelor civile oriunde in lume. Acest site a postat luni pe contul sau de Twitter o harta ce arata ruta urmata duminica de cursa MH4 Kuala Lumpur-Londra. Anterior, vineri si sambata, acelasi zbor a folosit un culoar aerian diferit, prin estul Turciei.

Sute se zboruri sunt rerutate zilnic dupa inchiderea spatiului aerian din zona de conflict a estului Ucrainei, unde joi s-a prabusit un Boeing 777 apartinand aceleiasi companii, avionul fiind cel mai probabil doborat de o racheta sol-aer, incident in urma caruia au murit 298 de oameni.

Se pare ca survolarea Siriei a fost rezultatul dificultatii de a gasi un alt culoar aerian pe rutele congestionate dintre Europa si Asia.

Autoritatea aeronautica americana – U.S. Federal Aviation Administration – ale carei norme sunt printre cele mai stricte pe plan mondial, "recomanda insistent" operatorilor aerieni sa evite survolarea spatiului aerian sirian, conform unei note postate in luna mai 2013 pe site-ul sau.

In ciuda unor asemenea recomandari, survolarea zonelor de conflict, precum Siria sau Afganistan, nu este un fapt neobisnuit pentru companiile aeriene.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!