Revizuirea Constitutiei. Dragnea: Respect pozitia presedintelui, dar nu renunt la idee

0
31

Dupa ce presedintele Iohannis a respins modificarea Constitutiei inaintea alegerilor din 2016, Liviu Dragnea i-a raspuns. Seful interimar al PSD nu renunta la idee si spune ca, indiferent de amanare, dezbaterea privind modificarea Legii Fundamentale trebuie sa aiba loc.

"Am vazut pozitia presedintelui si o respect, dar eu imi mentin in continuare punctul de vedere. (…) Nu renunt la aceasta idee. Ca se face de maine, ca se modifica Constitutia anul viitor, ca se modifica in 2017, e important sa se accepte acest principiu. Noi putem intarzia orice idee, buna sau rea, dar orice lucru bun, daca se considera ca e bun, daca se face mai repede are de castigat Romania", a spus Dragnea, citat de HotNews.

Liderul PSD a subliniat ca este important ca in Romania sa nu existe alegeri "din doi in doi ani", acesta fiind principiul asupra carora partidele trebuie sa cada de acord, pentru a initia un plan de dezvoltare a Romaniei.

 

Ieri, presedintele Iohannis a declarat, cu privire la propunerile PSD privind modificarea Constitutiei, ca modificarea Constitutiei atat de aproape de un an electoral nu i se pare o idee buna. Astfel, a punctat seful statului, asteapta “cu mare placere” aceste discutii dupa alegerile din 2016.

 

"Nu mi se pare o idee buna sa ne apucam acum, practic in an electoral, mai sunt cateva luni pana incepe anul electoral 2016, sa discutam Constitutia. Asa ceva nu se face. Constitutia se discuta si se modifica intr-o perioada de calm politic. Asta inseamna dupa anul electoral, nu inainte", a spus Iohannis.

Presedintele a dat ca exemplu discutiile privind revizuirea Constitutiei de dupa alegerile din 2012, cand exista o majoritate confortabila si se depasise perioada electorala, care nu au avut insa succes.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!