RFI Gorghiu: Votul in cazul Oprea poate fi reluat. PNL ar putea intra in greva parlamentara

0
5

Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, a declarat, intr-un interviu pentru RFI, ca Senatul poate relua votul in cazul Oprea si a avertizat ca liberalii vor intra in greva parlamentara daca acest lucru nu va fi facut, deoarece acest caz compromite credibilitatea Parlamentului.

 

"Este un mit faptul că nu se poate în mod legal cere reluarea votului. Resping din capul locului această sentinţă dată de ieri încoace de PSD-ALDE, cum că nu poate fi reluat votul în cazul Oprea. Categoric, se poate relua şi dacă se vrea, se poate şi este opţiunea pe care o avem în faţă," a declarat Alina Gorghiu, la RFI.

 

"Nu există nici o normă legală care să împiedice Parlamentul să revoce o hotărâre sau o lege să fie abrogată, doar deciziile Curţii Constituţionale şi hotărârile instanţelor sunt definitive şi obligatorii… În cazul domnului Oprea, este vorba despre o hotărâre a Senatului, pe care nu ne împiedică nimeni şi nimic să o abrogăm, decât eventual, bineînţeles, voinţa politică a cartelului politic care-şi împarte dreptatea de unul singur, PSD-ALDE", a mai spus ea.

 

Gorghiu considera ca nu e nevoie de noi probe, nici de existenta unor vicii de procedura pentru a repeta votul. Ea a avertizat de asemenea ca liberalii ar putea intra in greva parlamentara daca acest vot nu este reluat.

 

Cititi interviul integral pe RFI.ro

 

***

 

Plenul Senatului a respins acum cateva zile cererea DNA de urmarire penala a senatorului Gabriel Oprea, fost ministru de Interne si vicepremier, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii lui Bogdan Gigina, cu 73 voturi "impotriva" si 45 "pentru".

 

DNA ceruse in prealabil aviz pentru inceperea urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, sub acuzatia de ucidere din culpa, dupa ce politistul Bogdan Gigina a murit in timp ce facea parte din escorta fostului vicepremier.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!