Robert Cazanciuc il contrazice pe Victor Ponta: Nu se legalizeaza spaga pentru medici

0
11

“Cred ca este momentul, la nivelul Parlamentului, sa se lamureasca intelesul unor termeni din lege. Nu se pune problema sub nicio forma de a se legaliza spaga, nu avem in lucru un asemenea proiect de act normativ in momentul de fata”, a spus Cazanciuc, ministrul Justitiei.

"Sub nicio forma" nu se va legaliza spaga pentru medici, a afirmat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, dar se pot reglementa niște contributii suplimentare acordate personalului medical pe baza Legii pacientului.

 

La finalul sedintei de miercuri a Guvernului, jurnalistii l-au intrebat pe Robert Cazanciuc daca i-a prezentat prim-ministrului Victor Ponta proiectul de lege care sa exonereze de raspundere penala personalul medical care primeste contributii suplimentare din partea pacientilor, iar ministrul a negat.

 

"In momentul de fata avem in Parlament un proiect de lege, Legea pacientului, care are aceasta dispozitie inca din 2003. (…) In practica, dupa 2003, nu au fost elaborate norme de aplicare a acestei legi asa cum cerea legea la vremea respectiva pentru a lamuri intelesul unor termeni din lege.

Cred ca este momentul, la nivelul Parlamentului, sa se lamureasca intelesul unor termeni din lege. Nu se pune problema sub nicio forma de a se legaliza spaga, nu avem in lucru un asemenea proiect de act normativ in momentul de fata", a spus Cazanciuc, citat de ziare.com.

 

Ministrul Justitiei a explicat ca proiectul de lege aflat in Parlament stabileste si conditiile in care un medic poate utiliza infrastructura sistemului medical de stat pe baza unor tarife stabilite, afisate si agreate, astfel incat, daca un pacient doreste accesul la un anumit medic sa o poata face contra-cost sau pe baza unei proceduri prestabilite.

 

CITITI SI: Medicii protestari ii raspund premierului, care a propus legalizarea spagilor in sanatate: Trebuie sa terminam cu aceasta practica! Intr-o Romanie moderna nu este admisibil acest lucru

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!