Romeo STAVARACHE, primarul suspendat al Bacaului, RAMANE IN AREST : Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins contestatia la masura de ARESTARE PREVENTIVA

0
6

Primarul suspendat al Bacaului, Romeo Stavarache, ramane in arest preventiv dupa ce judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au respins miercuri contestatia. Tot in arest preventiv raman si oamenii de afaceri Liviu Goian si Liviu Cenusa, decizia instantei fiind definitiva. Pe 26 iunie, cei trei au parasit impreuna cu un autoturism sediul politiei municipale din Bacau si s-au deplasat la locuinta primarului, astfel incat DNA a solicitat instantei ca sa fie arestati preventiv, cerere admisa de judecatori, relateaza ziare.com


Cei trei au fost arestati pe 1 iulie, in urma unei decizii luate de Curtea de Apel Bacau, fiind acuzati ca au incalcat interdictiile impuse de instanta la luarea masurii controlului judiciar, intr-un dosar in care sunt cercetati pentru coruptie. Printre aceste interdictii era si aceea ca nu au voie sa comunice direct sau indirect atat intre ei, cat si cu ceilalti inculpati sau martori din dosar.

 

CITITI SI: UPDATE: Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile

 

Potrivit DNA, in perioada 2008 – 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti doi inculpati, a pretins si primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani. Astfel, la inceputul anului 2008, primarul a pretins de la administratorul unor societati comerciale sa ii fie remis 50% din valoarea decontata de Primaria Bacau aferenta fiecarui stalp de iluminat public la care firma administrata de acesta efectua lucrari in baza contractului incheiat cu aceasta institutie, valoare ce era de 38 de euro/stalp.


Cati bani ar fi primit Stavarache

In baza acestei solicitari, in perioada martie 2008 – octombrie 2011, Romeo Stavarache a primit, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de 810.670 lei. In luna ianuarie 2009, Romeo Stavarache a pretins de la un alt om de afaceri suma de 150.000 de lei, pentru ca societatii comerciale administrate de acesta sa ii fie atribuit un contract privind executarea de lucrari tehnico-edilitare. Banii au fost primiti in doua transe, prin intermediul unei asociatii sportive.

In luna aprilie 2009, Romeo Stavarache a pretins de la acelasi om de afaceri, 10% din valoarea unui contract de antrepriza generala incheiat intre aceasta societate si Agentia Nationala pentru Locuinte Bucuresti, avand ca obiect constructia unui bloc cu 45 de locuinte in Bacau, lucrare in valoare de 2.688.769,90 euro, inclusiv TVA.
 

CITITI SIDNA : Romeo STAVARACHE, primarul Bacaului, a fost RETINUT pentru LUARE DE MITA

 

In baza acestei solicitari, in perioada aprilie 2008 – septembrie 2011, Romeo Stavarache a primit de la omul de afaceri, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de 1.259.789,03 lei.
 

De asemenea, in luna martie 2010, Romeo Stavarache i-a solicitat administratorului unei societati comerciale sa incheie contracte de publicitate cu o anumita firma, pentru ca primaria sa isi execute in mod corespunzator obligatiile ce decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacau incheiat cu aceasta societate. In baza acestei solicitari, au fost incheiate doua contracte in lunile martie 2010 si aprilie 2011, in baza carora omul de afaceri a platit sumele de 40.000 lei si, respectiv, 30.000 lei.
 

In perioada martie – aprilie 2009, impreuna cu o alta persoana, Romeo Stavarache i-a solicitat unui om de afaceri suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociatii sportive, in schimbul eliberarii unui certificat de urbanism, bani care au fost primiti in data de 24 aprilie 2009.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!