RUSIA INTERZICE importurile de fructe si legume din POLONIA, de la 1 august

0
7

Serviciul federal pentru supravegherea veterinară și fitosanitară din Rusia (Rosselhoznadzor) a anunțat restricționarea importurilor de fructe și legume din Polonia pe teritoriul Federației Ruse începând cu 1 august, a precizat miercuri un consilier al șefului Rosselhoznadzor, Aleksei Alekseenko, citat de RIA Novosti. Rusia a impus embargo la 29 iulie la importul de fructe și legume, precum și de conserve de pește din Ucraina, invocând de asemenea deficiențe fitosanitare, conform Agerpres.

 

'Am luat decizia de a impune restricții practic restricții tuturor importurilor de fructe și legume din Polonia din cauza încălcărilor repetate de certificare și de identificare a obiectivelor de carantină', a indicat oficialul rus.

 

CITITI SI: Rusia INTERZICE importul fructelor din Republica Moldova, din cauza unei INSECTE PERICULOASE

 

Alekseenko afirmase marți că, în cursul acestei săptămâni, Moscova ar putea interzice importul de varză din Polonia, din cauza dăunătorilor 'de carantină'.

 

Moscova anunțase zilele trecute că și-ar putea limita în curând importurile de unele fructe provenind din țări ale Uniunii Europene și pui provenind din SUA, în contextul în care Uniunea Europeană este pe cale să instituie sancțiuni economice împotriva Rusiei pentru rolul acesteia în criza ucraineană.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!