RUSIA: Niciun sistem de rachete Buk nu a trecut frontiera dintre Rusia şi Ucraina. Separatistii ucraineni: Armele noastre nu bat mai sus de 4.000 de metri

0
6

Niciun sistem de rachete Buk sau alte echipamente militare ale forţelor armate ruse nu a trecut frontiera ruso-ucraineană, a declarat vineri seara un reprezentant al Ministerului rus al Apărării, după prăbuşirea avionul Boeing 777 în estul Ucrainei. Presedintele american Barack Obama a lansat acuze grave la adresa Rusiei, in cazul avionului prabusit, joi, in estul Ucrainei, in urma caruia 298 de oameni au murit. Intr-o conferinta de presa sustinuta la Casa Alba, Barack Obama a afirmat ca prabusirea zborului MH17 a fost provocata de o racheta lansata din teritoriul controlat de separatistii prorusi sustinuti de Moscova, relateaza Mediafax.

 

"Este imposibil să faci acest lucru pe ascuns", a declarat reprezentantul Ministerului rus al Apararii, denunţând informaţii potrivit cărora autorităţile de la Kiev au reţinut doi specialişti, cetăţeni ruşi, care ar fi fost însărcinaţi cu "corectarea traiectoriei rachetelor Buk".

 

"Vă amintim că acest tip de specialişti sunt folosiţi doar pentru sistemele de arme ale căror obiective sunt situate la sol", a adăugat oficialul rus.

 

CITITI SIBarack Obama: Avem indicii clare ca avionul A FOST DOBORAT DE O RACHETA lansata din teritoriul controlat de separatistii prorusi. Violenta si conflictul duc la consecinte de neanticipat

 

Anterior, ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a declarat că avionul malaysian prăbuşit în estul Ucrainei probabil a fost doborât cu o rachetă sol-aer de tip Buk SA-11, lansată dintr-o zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi.

 

La rândul lor, separatiştii au afirmat că "armele noastre nu bat mai sus de 4.000 de metri, nu avem (rachete) Buk, absolut niciuna".

 

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit joi într-o zonă din Ucraina aflată sub controlul insurgenţilor proruşi, accidentul soldându-se cu 298 de morţi.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!