Rusia: Responsabilitati sporite fata de refugiati, pentru tarile ce au creat conflictele

0
8

O abordarea mecanică a problemei refugiaților, cu obligarea statelor să plătească sume mai mari la fondul de finanțare umanitară, nu va funcționa, deoarece cauzele acestei probleme sunt unele politice, a avertizat marți șeful diplomației ruse Serghei Lavrov informează Agerpres.

Este corect ca acele țări care sunt responsabile de declanșarea conflictelor să aibă o mai mare răspundere în acordarea de ajutor umanitar”, a subliniat Lavrov.

 

Desigur, există tentația pur și simplu să te uiți să vezi câți bani lipsesc (pentru ajutor umanitar) și să le recomanzi guvernelor să aloce fonduri suplimentare. Am auzit că cineva propune ca acest lucru să fie făcut în mod obligatoriu. Însă, o asemenea abordare mecanică nu va funcționa. Înțelegeți acest lucru din exemplul încercării UE de a soluționa în mod asemănător problema refugiaților”, și-a exprimat convingerea șeful diplomației ruse. “În orice caz, o asemenea abordare nu poate funcționa (…), pentru că rădăcinile problemei sunt politice”, a adăugat Lavrov.

 

Kristalina Gheorghieva se află la Moscova în calitate de copreședinte al Grupului la nivel înalt pentru finanțare umanitară a ONU.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!