Rusii neaga raspunderea in criza migrantilor: Situatia din Siria, mai rea fara noi

0
9

Rusia nu renunta la sprijinul acordat regimului Assad de la Damasc. Potrivit lui Vladimir Putin, daca Moscova nu l-ar fi sustinut pe Bashar al-Assad, fluxurile de refugiati ar fi fost mai mari, iar situatia tarii din Orientul Mijlociu, mai rea.

 

Presedintele rus a spus, marti, ca liderul sirian este pregatit sa coopereze cu fortele de opozitie in lupta antiterorista, transmite TASS, citata de HotNews.

 

"Desigur, este de asemenea necesar sa ne gandim la transformarile politice in acea tara si stim ca presedintele Assad este pregatit sa implice partea sanatoasa a opozitiei in acest proces, in guvernarea statului", a spus Putin, la summitul Organizatiei Tratatului de Securitate Colectiva (CSTO) care reuneste mai multe foste republici sovietice.

"Astazi, nevoia unificarii eforturilor in lupta impotriva terorismului prevaleaza", a spus liderul rus, subliniind ca o rezolvare a crizei refugiatilor necesita in prealabil o contracarare a amenintarii Statului Islamic in regiune.

 

Mai mult, din punctul sau de vedere, liderul de la Kremlin a respins o eventuala responsabilitate a Moscovei in criza migrantilor care a lovit Europa.

 

"Vedem astazi incercarea de a arunca vina asupra Rusiei pentru aceasta problema, pentru aparitia ei. Ei spun ca problema refugiatilor a aparut din cauza sprijinului Rusiei pentru autoritatile legitime din Siria", a explicat Putin.

 

Totusi, liderul rus vede drept principal motiv ale fugii oamenilor teroarea imprastiata de jihadisti si nu bombardamentele regimului de la Damasc.

 

"Daca Rusia nu ar fi sprijinit Siria, situatia din tara ar fi fost mai rea decat in Libia iar fluxul de refugiati ar fi fost si mai mare", a mai aratat presedintele Rusiei.

"Noi nu destabilizam situatia in aceste tari si in acele regiuni ale lumii. Nu distrugem si nu am distrus acolo institutii ale statului, creand un vacuum de putere care este imediat umplut de teroristi", a mai spus Putin, facand aluzie la interventionismul american in regiune.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!