RĂZBOI ÎN CONSILIUL GENERAL al Capitalei. Vanghelie negociază puterea din CGMB cu BANI și dosare PENALE pe masă

0
5

În timp ce noua majoritate PDL,PNL și PP-DD încearcă să își păstreze puterea, liderul PSD face orice ca să recâștige infl uența, după ce greii din partid l-au amenințat că îl detronează. Negocieri dure, dosare puse pe masă, promisiuni de numiri în funcții și chiar recompense financiare. Așa s-a negociat ieri și azi-noapte „bătălia” care are loc, astăzi, în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), pentru a se stabili cine va decide soarta bucureștenilor. Concret, ieri, liderul PSD Marian Vanghelie a negociat disperat, potrivit surselor EVZ, cu aleșii generali PDL, PNL și PPDD pentru a câștiga din nou majoritatea în Consiliu, pe motiv că șefii partidului l-au amenințat cu debarcarea de la Capitală dacă nu reușește, informeaza EVZ..

El le-ar fi promis marea cu sarea aleșilor dispuși să trădeze azi în ședința CGMB. „Sunt trei aleși PDL care, ieri, au anunțat că nu știu ce să facă. Dacă nu vor vota cu majoritatea, e clar că au negociat cu Vanghelie”, au explicat, pentru EVZ, surse din CGMB. Pe lista lui Vanghelie se mai află încă doi aleși de la PP-DD, dispuși să trădeze.

Interesele viceprimarilor

Și noii viceprimari ai Capitalei, Richard Vicențiu (PP-DD) și Lucian Iliescu (fiul risipitor al PDL-ului), nu ar mai fi sută la sută cu noua alianță, pe motiv că și-au pierdut funcțiile după ce prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a atacat în instanță numirea lor. Cei doi au acceptat să intre în noua alianță PDL, PP-DD, PNL, care a preluat majoritatea, cu condiția să fie numiți pe aceste funcții.

Amenințări cu DNA-ul

Potrivit unor surse din rândul consilierilor generali, ieri și aseară, în timpul negocierilor s-a recurs chiar și la amenințări: plângeri la DNA. Nici promisiunile nu au lipsit: s-a negociat pe banii alocați pentru străzi, sectoare. Contactați de EVZ, liderii PDL-iștilor și cei ai liberalilor, Mircea Raicu și Cornel Pieptea, au admis că există negocieri, dar au refuzat să dea detalii. Pe de altă parte, alesul Silviu Văduva a explicat că PSD blochează, prin orice modalitate, Capitala- doar pentru interese politice.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!