Şalaru: SUA au sistat un ajutor pentru Republica Moldova, din cauza lui Dodon

0
10

Statele Unite au sistat un ajutor de 12,7 milioane de dolari pentru Armata Republicii Moldova, a anunţat fostul ministru al Apărării Anatol Şalaru, pe pagina sa de Facebook. El afirmă că Washingtonul a luat această măsură în replică la acţiunile preşedintelui Igor Dodon, relatează UNIMEDIA.

 

 

„Motivul pentru care partenerii americani au suspendat finanţarea este refuzul autorităţilor moldoveneşti de a permite participarea soldaţilor Armatei Naţionale la aplicaţiile şi exerciţiile militare regionale”, scrie fostul ministru, care precizează că banii urmau să fie acordaţi prin intermediul programului Foreign Military Financing (FMF).

 

Anatol Şalaru îl acuză şi pe fostul viceministru Gheorghe Galbura, care a solicitat permisiunea preşedintelui Igor Dodon ca trupele moldoveneşti să fie trimise la aplicaţii regionale. Mai mult, Şalaru spune că îl va acţiona în judecă pe Igor Dodon pentru decizia pe care a luat-o. „Anunţ pe această cale că voi depune plângere penală împotriva lui Igor Dodon pentru acţiuni care vizează subminarea sistemului de apărare naţională a Republicii Moldova”, mai scrie fostul ministru al apărării. Preşedinţia Republicii Moldova nu a reacţionat încă.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!