Saptamana pe scurt

0
6

Marti, 12 februarie

• Intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale se arata ca premierul Calin Popescu Tariceanu "nu a înaintat nicio propunere pentru postul vacant de la Ministerul Justitiei". Referitor la decizia PNL, care a aprobat prin vot nominalizarea ministrului Apararii, Teodor Melescanu, pentru portofoliul Justitiei, presedintele Traian Basescu este de parere ca "schimbarea ministrului Apararii creeaza confuzie pe plan intern si extern si aduce prejudicii credibilitatii României în contextul pregatirilor pentru organizarea, la Bucuresti, a Summit-ului NATO din 2-4 aprilie a.c.".

• Guvernul a raspuns Administratiei Prezidentiale printr-un comunicat in care se precizeaza ca înlocuirea ministrului Apararii nu va afecta pregatirile pentru Summit-ul NATO si ca premierul Tariceanu urmeaza sa transmita presedintelui României propunerile pentru nominalizarea în functia de ministru al Justitiei a lui Teodor Melescanu si în functia de ministru al Apararii a lui Radu Stroe.

 

Miercuri, 13 februarie

• Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, la incheierea sedintei de guvern, ca nu va demisiona din fruntea Executivului pentru a declansa alegeri anticipate, asa cum a solicitat PSD. Tariceanu a spus ca, daca opozitia doreste sa rastoarne guvernul, poate apela la o motiune de cenzura.

• Consiliul Executiv al PSD a decis ca Miron Mitrea va fi seful campaniei pentru alegerile locale si ca Adrian Nastase si Dan Mircea Popescu vor fi responsabili cu elaborarea ofertei electorale a partidului. PSD a mai decis si convocarea Consiliului National pe 22 februarie.

 

Vineri, 15 februarie

• Senatorul PNL Norica Nicolai a anuntat ca il va da in judecata pe presedintele Traian Basescu, deoarece, prin refuzul de a o numi in functia de ministru al Justitiei, acesta i-ar fi incalcat dreptul constitutional de a accede intr-o functie publica.

 

Luni, 18 februarie

• Ministerul de Externe de la Bucuresti a anuntat ca pozitia Romaniei privind independenta provinciei Kosovo ramane neschimbata. Autoritatile romane au anuntat in mai multe randuri ca nu vor recunoaste independenta Kosovo.

• Liderul UDMR, Markó Béla, a declarat ca Romania ar trebui sa recunoasca independenta provinciei Kosovo. Anterior, lideri ai PSD, PNL si PD-L salutasera intentia Romaniei de a nu recunoaste independenta Kosovo.