Scrisoare deschisa a lui MRU catre Basescu: Daca doriti sa lasati o mostenire politica, atunci faceti ceea ce NU ati facut niciodata pana acum: NU MAI FACETI NIMIC. Izolarea are un nume: Elena Udrea

0
5

Mihai Razvan Ungureanu ii sfatuieste pe Traian Basescu sa nu mai intervina in viata politica, daca doreste sa evite "catastrofa Victor Ponta presedinte" si ii transmite sefului statului ca "izolarea" sa politica a fost cauzata de Elena Udrea, informeaza HotNews.ro.

"Ce nu a reusit sa faca Antena 3 in incercarile ei de a va izola, a reusit sa faca Elena Udrea. Izolarea are un nume: Elena Udrea", spune Ungureanu, intr-o scrisoare deschisa adresata lui Traian Basescu si publicata in cotidianul Adevarul.

 

CITITI SI: BASESCU, despre disputa MRU-Elena Udrea: UNGUREANU a atacat-o pe UDREA pentru a-i da lui BLAGA o proba de bună CREDINTA şi de ANTIBASISM. S-a răcorit, ca un adevărat bărbat, pe o femeie, atâta poate el

Aceasta replica vine dupa ce Traian Basescu a comentat, joi, schimbul de replici dintre Mihai Razvan Ungureanu si Elena Udrea, el aratand ca Ungureanu trebuia sa ii dea o proba lui Vasile Blaga de "credinta si antibasism", astfel ca "s-a racorit, ca un adevarat barbat, pe o femeie".

"Daca va doriti sa lasati o mostenire politica responsabila, daca doriti sa puneti umarul la reinventarea dreptei si daca vreti sa evitam cu totii catastrofa 'Victor Ponta presedinte', atunci e momentul sa faceti ceea ce nu ati facut niciodata pana acum: sa nu mai faceti nimic", spune acum Mihai Razvan Ungureanu.

In opinia acestuia, Traian Basescu trebuie sa inceteze sa mai furnizeze Antenei 3 si lui Victor Ponta "material de campanie electorala".

"Victor Ponta nu exista! El este doar o holograma proiectata de baronii PSD si manevrata dupa cum le e interesul. Victor Ponta e un vas gol, un actor perfect, care ia forma de care e nevoie pentru a sluji interesele celor care l-au inventat. El nu poate sa isi gaseasca un alt subiect credibil decat lupta anti-Basescu", continua fostul ministru de Externe si sef al SIE, care ii solicita totodata lui Basescu sa stopeze "campania anti-PNL".

"(…) fara PDL nu exista dreapta. Nu vad niciun motiv pentru existenta PMP-ului. Se speculeaza ca e locul in care va veti intoarce dupa alegerile de la finalul anului. Cred ca e mult prea putin pentru dumneavoastra. Dar, din pacate, Elena Udrea a reusit, cu ajutorul dumneavoastra, sa inchida toate usile dreptei. Chiar si asa, va intreb: sunteti dispus sa sacrificati toata dreapta pentru aceasta moneda de schimb?", se arata in continuarea acestei scrisori deschise, in care Ungureanu arata ca este pus in situatia de a continua proiectele politice ale presedintelui fara acceptul sau, in conditiile in care acestea "au fost 'inregistrate la OSIM-ul' politicii de catre Elena Udrea".

Fragmente din aceasta scrisoare, citate de HotNews.ro:

  • Daca apararea statului de drept inseamna basism, daca apararea institutiilor statului de o clasa politica degradata inseamna basism, daca sa crezi in viitorul european al Romaniei inseamna basism, atunci DA, sunt basist. Dar daca certificatul de basist se imparte de catre Elena Udrea, dupa un examen de servilism, atunci va rog sa nu ma includeti vreodata printre basisti.
  • Si pentru ca am ajuns din nou la Elena Udrea, as vrea sa mai fac un scurt comentariu. Uitati-va in jurul dumneavoastra si vedeti cine a mai ramas in afara de ea. Si va rog sa va intrebati daca lumea chiar se poate reduce la o singura persoana.
  • Unde sunt oamenii politici care au stat alaturi de dumneavoastra in 2004, in 2007, in 2009 si in 2012? Unde sunt intelectualii care si-au riscat carierele, care nu depindeau de politic, pentru a fi terfeliti de Antena 3 pentru ca va sustineau? Unde e grupul de tehnocrati care a lucrat in comisiile prezidentiale?
  • A ramas doar Elena Udrea, care are o singura explicatie pentru aceste disparitii: toti au tradat. Nu domnule Presedinte, nu au tradat. Ce nu a reusit sa faca Antena 3 in incercarile ei de a va izola, a reusit sa faca Elena Udrea. Izolarea are un nume: Elena Udrea.
  • Domnule Presedinte, un capitan priceput are misiunea de a-si duce nava in port, indiferent de furtuni sau de razmeritele echipajului. Un capitan priceput stie ca misiunea lui adevarata nu e sa se umple de glorie, ci sa salveze nava pe care o conduce, chiar si cu propriul sacrificiu. Domnule Presedinte, am ajuns in momentul in care nava e mai importanta decat capitanul ei si decat marinarii care au slujit-o. Oricat de greu ar fi, si oricat de dureros se va dovedi, Romania are nevoie de un sacrificiu simbolic din partea celui care a contribuit la schimbarea ei la fata.
  • Nu il lasati pe Victor Ponta sa va scrie istoria finalului de mandat. Spiritele sunt incinse astazi si toti suntem dispusi sa facem declaratii extremiste. Alegeti singur linistea si decenta si lasati istoria sa va puna acolo unde meritati. Puteti sa fiti sigur ca tot ceea ce ati facut bine pentru Romania nu va fi uitat.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!