Secretarul general al ONU condamna DOBORAREA avionului in estul Ucrainei. Ban Ki-moon cere tragerea la raspundere a celor vinovati

0
8

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, sustine ca avionul Boeing 777 al Malaesia Airlines, prabusit in estul Ucraine, a fost doborat. Ki-moon condamna aceasta tragedie in urma careia 298 de oameni au murit, conform Agerpres.

'Secretarul general al ONU condamnă hotărât distrugerea, la 17 iulie, a unui avion al companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei, acțiune care a dus la moartea a aproape 300 de oameni, inclusiv 85 de copii', se spune în comunicatul difuzat de serviciul de presă al acestei organizații mondiale.

Potrivit comunicatului, secretarul general al ONU îndeamnă la 'o anchetare totală și deschisă a incidentului internațional și propune sprijinul ONU pentru desfășurarea unei asemenea anchete'.

'Trebuie stabilită răspunderea pentru acest incident: oricine se va dovedi vinovat, trebuie să fie tras la răspundere', a spus secretarul general al ONU.

Ban Ki-moon a cerut de asemenea ca părțile implicate în conflictul din Ucraina 'să ofere imediat acces liber' către locul prăbușirii, pentru clarificarea circumstanțelor catastrofei aviatice.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!