Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, cere Budapestei sa respecte drepturile omului

0
5

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, i-a cerut președintelui ungar, Janos Ader, într-o întrevedere pe care doi au avut-o la summitul de la New York, ca Budapesta să respecte drepturile omului în gestionarea problemelor refugiaților.

Ban Ki-moon a spus că înțelege provocările cu care se confruntă Ungaria, dar Ungaria trebuie să înțeleagă importanța respectării demnității și a drepturilor omului în tratarea acestor probleme, se mai spune în comunicatul citat de Agerpres.

Budapeste a fost în ultimul timp ținta unor critici dure din cauza reacțiilor sale în fața problemei apărute odată cu valul masiv de refugiați care au folosit Ungaria ca țară de tranzit spre Germania.

Cabinetul condus de controversatul Viktor Orban a atras critici din partea Uniunii Europene, dar și a organizațiilor internaționale de apărarea drepturilor omului, după ce a ridicat mai multe garduri de sârmă ghinpată la granițe, a schimbat legislația pentru a-i pedepsi mai aspru pe imigranții ilegali și a desfășurat o campanie agresiva impotriva imigratiei.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!